Ha pótszék kell, megoldjuk hamar – Ilyen volt a második Bérletek éjszakája

Bérletek éjszakáját tartott Komáromban augusztus utolsó szombatján a Komáromi Jókai Színház és az Egressy Béni Városi Művelődési Központ. Bérleteit kínálta a színház, műsorait a kultúrház. Pótszékes teltház várta a fellépő színészeket, zenészeket az Acacia Team jóvoltából színes fényekben fürdő Tiszti pavilonban.

 

Tiszti pavilon - Bérletek éjszakája

 

Tizenhárom színész, egy brácsaművész, a két intézmény igazgatói adtak elő édes-bús dalokat. A Komáromi Jókai Színház augusztusban felállt kórusa pedig a Cotton Club Singers Vokálpatrióták című slágerével zárta az eseményt.

A dalok közt Matusek Attila színművész, rendező, a Benkő Géza Stúdiószínpad vezetője egyesével sorolta, mi vár a nézőkre, ha bérletet váltanak a néhány napja kezdődött 69. évadra.

Válasszuk a hazait! – kéri bérlethirdetésében a Komáromi Jókai Színház

 

Bérletek éjszakája

 

Tizenhét bérlet kelt el az este, mesélték Ádámka Krisztina és Mesinger Nóra, a szervezési osztály munkatársai, hozzátéve, sokan megígérték, biztosan váltanak bérletet a hat nagyszínpadi és a négy stúdió-előadásra. Lakatos Róbert, az Egressy Béni Városi Művelődési Központ igazgatója elmondta a színpadon, sok sztár lép majd fel a kultúrházban ősszel és télen, mégis a Harmónia Díjátadó gálaestjére hívta meg a közönséget, amelyet a tervek szerint október 16-án rendeznek meg.

Másfél órán keresztül szóltak a dalok Bertók István zongoraművész, Hanusz Zoltán nagybőgős, Kuti Sándor cimbalmos és Lakatos Róbert brácsaművész kíséretével.

 

Bérletek éjszakája

 

Olasz István egy húszezer éjszakás kalandról énekelt. Rák Viktória arról, hogy „Jaj, olyan unalmas egyedül, árván”, Holocsy Krisztina arról, hogy „Holnap, ki tudja holnap látsz-e még”, Bernáth Tamás azt kérte, hogy „Legyen a horvát kertben Budán!”. Culka Ottó elárulta „Ezt a nagy szerelmet tőled kaptam én”. Nagy László ügyelő a pénzét mind elmulatta és még a Svábhegyet is a fülébe húzatta.

 

Szvrcsek Anita - Bérletek éjszakája

 

Holocsy Katalin a búgó hangú Karády Katalin A két szemed szeretett legtovább című dalával aratott sikert. A Jászai Mari-díjas Fabó Tibor Seress Rezső Fizetek főúr című dalát énekelte megrendítő átéléssel. Szvrcsek Anita Weöres Sándor Sej elaludtam című versét ötvözte a Feeling Good című slágerrel.

 

Béhr Márton - Bérletek éjszakája

 

Lakatos Róbert Solti Károly: Az ember egy léha, könnyelmű senki című dalát adta elő. Matusek Attila Kollár-Klemenz László Iszom a bort című szerzeményében arról énekelt: „Iszom a bort, ölelem a babámat, Úgysem érem keresztül a hazámat”. Béhr Márton a KISTeHÉn zenekar után szabadon közölte, Ezt is elviszem magammal.

 

Lakatos Róbert - Bérletek éjszakája

 

A Jászai Mari- és Dosky-díjas Gál Tamás színművész és Kiss Szilvia színművésznő a Group’n’Swing Amíg élek című dalával lépett fel. „Az a perc, mikor fények gyúlnak a színpadon, Az a láz, ami először elkapott, ma is ég.”

 

Bérletek éjszakája

 

A Komáromi Jókai Színház kórusa zárta az estet. Pálinkás Andrássy Zsuzsanna zenei vezetőtől megtudtuk, öt próba után álltak közönség elé. Karácsony környékén talán önálló műsorral is fel tudnak már lépni, amennyiben a járványhelyzet megengedi.

Kellett a pótszék a második Bérletek éjszakáján, ahogy a Vokálpatrióták szövegében áll, és megoldották hamar. Hazafelé menet eszembe jutott a dal még egy sora. „A törzsvendégek szívében ott él a vágy, hogy ma is újra hallhassák, hogy mit dalolnak, dúdolnak éjnek évadján."

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: a szerző