A régi korok hagyományos szüreti eseményeit idézték meg Ipolyhídvégen – nézzétek meg a VIDEÓt

A régi korok hagyományos szüreti eseményeit idézték meg Ipolyhídvégen – nézzétek meg a videót

„Szent Mihály havában itt vannak a szüretek,
Adjon Isten bort bőséggel, szép jó napot embere!”
Az Úr 2021. évében szüreti vigadalmat tartunk immáron tizenketted ízben.
Kisbíróként állok elétek, köszöntvén vendégeinket s az ipolyhídvégieket.”

Ezekkel a szavakkal nyitotta meg a már hagyománnyá vált és tizenkettedik alkalommal megrendezett szüreti vigadalmat Ipolyhídvégen a rendezvény kisbírója, Bagi Gábor. A tavalyi kényszerű kihagyás után a Csemadok helyi szervezete és Ipolyhídvég önkormányzata fontosnak tartotta, hogy megrendezésre kerüljön a környéken már jó hírnek örvendő esemény.

Az ünnepség a helyi templomban kezdődött, melynek keretén belül Gyurász Pál lelkiatya terményáldással egybekötött szentmisét mutatott be.

Ezt követően indult a felvonulás, amely felidézte a régi korok hagyományos szüreti eseményét: lovaskocsi, feldíszített traktorok, szebbnél szebb népviseletbe öltözött ünneplő emberek vonultak végig a falu utcáin.

 

szüreti vigadalmat Ipolyhídvégen

 

A jó hangulatról a tehetséges fiatalokból álló MiT-Zenekar gondoskodott, akik pattogós ritmusokkal kísérték az éneklő, táncoló tömeget. A helyi lakosok fantasztikus kreációkkal díszítették portáikat és finomabbnál finomabb süteményekkel, jó borokkal és pálinkákkal kínálták a sokadalmat. A község utcáin Szlezák Erika, Cséfalvay Zsolt és az ipolynyéki hagyományőrző csoport mulatós nótáit élvezhették az egybegyűltek.

 

 

A felvonulást követően a helyi sportpálya adott helyet az esti vigadalomnak, ahol már finom gulyások várták a megfáradt vendégsereget.

Szlezák Erika és Cséfalvay Zsolt színvonalas műsorral szórakoztatta a közönséget, melyben népszerű nóta- és operettslágerek csendültek fel. Az éjszakába nyúló mulatozás hangulatos tábortűznél folytatódott, ahol az MiT-Zenekar húzta a talpalávalót.

 

Szlezák Erika, Cséfalvay Zsolt és a MiT-Zenekar

 

Aki ellátogatott ezen eseményre, gazdag élményekkel térhetett haza, Aki ezt nem hiszi, jövőre járjon utána.

Krupčiak Katalin, ATEMPO.sk
Fotó: Ipolyhídvég
Videó: Cséplő Ákos