OTT JÁRTUNK: Új bemutatóval és a Rackák muzsikájával ünnepelt a 10 éves Kuttyomfitty Társulat (FOTÓK)

OTT JÁRTUNK: Új bemutatóval és a Rackák muzsikájával ünnepelt a 10 éves Kuttyomfitty Társulat (FOTÓK)

Egy évtizede vándorol táncos, énekes, bábos előadásaival az ekecsi Kuttyomfitty Társulat gyermekhez, felnőtthöz, itthon és a világban. Jól teszi, aki kitárja a lelkét a meséiknek, mert gazdagabb lesz általuk.

Elmondhatják azt magukról azok is, akik ott jártak hétvégén a születésnapi rendezvényükön, ahol legújabb előadásukat, a Háry, a 70kedő obsitos-t mutatták be nagy sikerrel.

 

Kuttyomfitty Társulat

 

Utána egy tíz méter hosszú falon több száz képet nézhettek meg az érdeklődők a Kuttyomfitty Társulat életéből, Roll lapokon eddigi műsoraik jelenetei voltak láthatóak. Mindeközben pedig Németh Dénesék zenéltek. „Dénes gellei származású, jó ideje Magyarországon él. Domonkos Balázs, a nagybőgős nagymegyeri. Kuti Sanyi lesz a cimbalmos, Mester László a brácsás, a klarinétos pedig Suki Antal.” - mondta Dobsa Tamás, a társulat vezetője interjúnkban.

 

Kuttyomfitty Társulat

 

A napot egy fergeteges koncerttel Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák zárták. Ahogy mondták, a szezon legszebb meghívásának tehettek eleget.

„Volt három-négy olyan esztendő, amikor egymás után következtünk a színpadon, a fesztiválokon. Sokat beszélgettünk és fröccsöztünk. Szeretjük a zenéjüket. Páratlan az a fúzió, ahogy a népzenét, a bluest, a dzsesszt, a rockot elegyítik. Több szállal kötődnek a Felvidékhez. Miki, a cajanos kassai, Zsolt, a mandolinos felesége pedig somorjai.” - tette hozzá Tamás.

 

Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák

 

Háry, a 70kedő obsitos színre lép – Dobsa Tamás a 10 éves Kuttyomfitty Társulat kulisszatitkairól

 

Az ATEMPO.sk csapata is gratulál az elmúlt 10 évhez a Kuttyomfitty Társulatnak.

 

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András