Ovikörúton az Aranymetszés

Vízi cirkusz sellővel és SpongyaBobbal (+FOTÓK)

A dunaszerdahelyi székhelyű Aranymetszés verséneklő duó több csallóközi óvodába látogatott el a közelmúltban a Bethlen Gábor Alap támogatásának köszönhetően.

Szeptember 9-én a nagymegyeri Szent Teréz Katolikus Óvoda, valamint az ekecsi Magyar Nevelési Nyelvű Óvoda gyermekeinek játszottak, szeptember 10-én pedig a somorjai Iskola Utcai Óvoda lurkóit örvendeztették meg verses-zenés játékos műsorukkal.

"Nagyon örülünk, hogy sikerült megvalósítani a tervezett előadásokat, hiszen a Covid-pandémia miatti korlátozások a tavalyi iskolaévben nem tették lehetővé az ilyen programokat. Sokáig kétséges volt, hogy létrejön-e a miniturné, de szerencsére a szeptemberi helyzet kedvező volt. Reméljük, a jövőben is tudunk még hasonló programokat szervezni." - árulta el portálunknak a duó egyik tagja, Gálffy Hodosy Marianna.

 

Aranymetszés

 

A Gálffy Hodosy Marianna (ének) és Gálffy József (gitár, ének) által alkotott Aranymetszés 2010-ben alakult. Ezt a formációt egy kísérletnek és egyben kihívásnak szánták saját maguknak – kíváncsiak voltak, milyen az énekelt vers, mit tudnak kihozni ebből a műfajból. Nagyon megszerették, és bár lassú munkatempóval haladnak, minden évben készül pár új megzenésítésük, folyamatosan dolgoznak valamin. 2018-ban jelent meg a XX. századból című bemutatkozó albumuk. Egyébként mindketten tagjai más zenei formációknak is, amelyekkel pop, rock, jazz, blues dalokat játszunk.

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Aranymetszés