OTT JÁRTUNK: Újra Felvidéken szóltak a legnagyobb Apostol slágerek

OTT JÁRTUNK: Újra Felvidéken szóltak a legnagyobb Apostol slágerek

Nagykoncerttel indította az őszt Alistálon a már több mint 50 éves Apostol együttes. A másfél óra alatt hallhattuk az együttes legismertebb dalait, ami igazi élmény volt nem csak az idősebb korosztály számára. A helyi sportpályán zengett a Nehéz a boldogságtól búcsút venni, a Nem tudok élni nélküled az Eladó, kiadó most a szívem.

Az Apostol jelenlegi felállásában Németh Zoltán a billentyűs hangszereket szólaltatja meg, Meződi József énekel, Pete László harsonán játszik, Baranski László gitározik, Muck Ferenc szaxofonozik, Szabó Ferenc dobol, a hangzást két vokalista, Berecz Bea és Demjén Noémi teszi teljessé.

 

Apostol együttes

 

Az 1970-ben alakult Apostol együttes eredetileg dzsesszrockot játszott. 1971-ben megnyerték a salgótarjáni országos könnyűzenei fesztivált, ám hosszú ideig csak kísérőzenekarként működhettek. A berobbanásukat hozó Okosabban kéne élni című sláger véletlenül került hozzájuk, Bolba Lajos, a Made in Hungary című rádióműsor zenei rendezője adta oda nekik.

A sikerkorszak a populárisabb zenére áttéréssel 1974-ben kezdődött, az énekes Meződi József csatlakozása után. Olyan, mindenki által dúdolt slágerek születtek a hetvenes-nyolcvanas években, mint a Nehéz a boldogságtól búcsút venni, a Nem tudok élni nélküled vagy az Eladó, kiadó most a szívem. Az Apostol 1979-ig megtartotta kettősségét, itthon és külföldön is részt vett dzsesszfesztiválokon.

 

Apostol együttes

 

Az együttes a nyolcvanas évek közepétől a színházi zene felé fordult, a Rockszínház tagjaként számos sikeres produkcióban - a Sztárcsinálókban, az Evitában, a Jézus Krisztus Szupersztárban, a Nyomorultakban, a Miss Saigonban, a Sakkban - működött közre. A csapat "újrafelfedezését" a kilencvenes évek második fele hozta, amikor több válogatásalbum is megjelent.

Az Apostol együttes 50 éves jubileumi koncertjére a Budapest Arénában október 24-én kerül sor.

 

Nézzétek meg a fotóinkat:

 

 

ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András