Tulipános Felvidék - Így tedd rá! tábor volt Búcson

Tulipános Felvidék - Így tedd rá! tábor volt Búcson

Hétvégén tartották Búcson a harmadik Így tedd rá! mini tábort "Tulipános Felvidék" címmel. A felvidéki óvodapedagógusokat, tanítókat megszólító program keretében a résztvevők a magyar kultúra és pedagógia kapcsolatának lehetőségeivel ismerkedtek.

A programnak évről-évre Búcs község ad otthont és szakmai felelőse Balatoni Kata Apáczai- és Nők Magyarországért díjas pedagógus, az Így tedd rá! program megálmodója.

 

Így tedd rá!

 

Az idei évben teljes teltházzal, 60 fő részvételével valósult meg a kezdeményezés. A résztvevők betekintést nyerhettek a magyar népi játékok világába. Kiemelt területként dolgozták fel a matematikai készségek, az őszi ünnepek területeit, valamint együtt ünnepelhették a nemzetközi szinten, immáron 4. alkalommal megrendezésre kerülő Népi Játék Napját is.

 

Így tedd rá!

 

A hétvégén a képzések mellett Réka és Imi koncert, borkóstoló és egy estébe nyúló mulatság is része volt a "Tulipános Felvidék" programjának.

„A lelki és szakmai feltöltődés mellett a legfontosabb, hogy a felvidéki pedagógusok erős, összetartó közösségre leltek a program során, mely nem csupán évente egyszer, hanem folyamatosan biztosítja mind a megújulást, mind pedig a célkitűzésben megfogalmazott határtalan pedagógiai élményt.

 

Így tedd rá!

 

Ezúton is köszönjük Búcs község polgármesterének, Karkó Jánosnak, valamint Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkárság - Nemzeti Újrakezdés Programja során nyújtott kiemelt támogatását.” - mondta Balatoni Kata, a program kidolgozója és oktatója.

ATEMPO.sk