OTT JÁRTUNK: Vadkerti Imre és zenésztársai színesítették Szűts István könyvbemutatóját

OTT JÁRTUNK: Vadkerti Imre és zenésztársai színesítették Szűts István könyvbemutatóját

Szűts István, a Kormorán együttes billentyűse, zeneszerzője Hatvan év feketén fehéren című könyvét több felvidéki helyszínen is bemutatta az elmúlt időszakban. A turné ötlete zenésztársától, Vadkerti Imre énekestől jött, hogy ismerjék meg munkásságát a határon túl is, hisz Felvidéken is sokat szólnak olyan szerzeményei, mint például a Kell még egy szó.

A zenés könyvbemutatókon ketten álltak színpadra, Érsekújvárban viszont csatlakozott hozzájuk további két kitűnő felvidéki zenész. István és Imre mellett Zsapka Attila (gitár, ének) és Sipos Dávid (szaxofon) szórakoztatta a közönséget.

 

Sipos Dávid és Zsapka Attila

 

Az összeszokott trió repertoárjából is felcsendültek dalok, így Dinnyés Józseftől, a Kor-Zártól, Zorántól, Charlietól vagy épp a Bojtorjántól hallhattunk egy-egy szerzeményt.

 

Szűts István

 

A jó hangulatú előadáson Vadkerti Imre kérdezett és Szűts István mesélt, többek közt a Kormorán dalok születéséről, neves zenészekkel való együttműködéséről, de a közös történetek sem maradtak ki.

 

Vadkerti Imre

 

Természetesen felcsendültek a közismert Kormorán slágerek is, az Adjon az Isten, a Kell még egy szó, az Isten ujja megérintett, valamint Presser örökzöldje, a Te majd kézen fogsz és hazavezetsz.

 

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András