OTT JÁRTUNK: Ragyogott a színpadon Korpás Éva (FOTÓK)

OTT JÁRTUNK: Ragyogott a színpadon Korpás Éva (FOTÓK)

Korpás Éva minden koncertje hihetetlenül tartalmas. Így volt ez hétvégén szülővárosában, Komáromban is, ahol egy rendhagyó ünnepi estére került sor.

A koncertje két részből állt. Elsőként a tavaly készült Szívharang című népzenei CD-jét mutatta be, mely a női szempontból megélt szerelmet írja körül, annak minden szépségével és szívfájdalmával együtt.

Zenekarát, melynek tagja Csernók Klára (hegedű és brácsa), Takács Ádám (hegedű), Papp Endre (brácsa, harmonika), Hanusz Zoltán (nagybőgő), Kuti Sándor (cimbalom) olyan fiatal énekesek egészítették ki, mint lánya Lakatos Lili, valamint Janovszki Csenge, Czajlik Boglárka, Korpás Réka, Szabó Júlia és Zsoldos Viktória.

 

Korpás Éva

 

A második rész viszont teret adott több vendégművésznek és formációnak. Olyan nagyszerű előadóknak, akiknek mind zenei értelemben, mind pedig magánéleti szempontól nagyon sokat köszönhet.

Elfogadta a meghívását Herczku Ágnes énekes és Berecz András mesemondó is.

 

Korpás Éva

 

Színpadon láthattuk világzenei zenekarát Madarász András (zongora, gitár), Sipos Dávid (szaxofon), Lelkes Tibor (nagybőgő) és Varjú Attila (dob) összeállításban. Zenélt a Tükrös zenekar, akikkel Korpás Éva közel 15 évet töltött együtt. De ott volt Lakatos Róbert és a Rév formáció is fiával, Lakatos Áronnal (hegedű) kiegészülve.

„Kivételesen fontos számomra a koncert e szakasza, hiszen azokkal a barátaimmal állhatok a színpadon, akikkel az életpályám során sok időt töltöttem, sokszor álltunk együtt a színpadon és észrevétlenül is barátokká váltunk.” - mondta a koncert előtt megjelent interjúban a felvidéki énekesnő.

 

Korpás Éva

 

Élmény volt belehallgatni a "Korpás életműbe", de nincs megállás, hisz már újabb cél lebeg Éva szeme előtt, ami egy gyereklemez lesz.

 

 

Roni, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András