Megvan a jubileumi Légrádi Antal Tehetségkutató győztese – Felvidékiek is színpadra álltak

Balatonbogláron negyedszázados lett a Légrádi Antal Tehetségkutató. A különleges hangulatot ünneppé varázsolta a 19 produkció, amelyek a legkülönbözőbb könnyűzenei stílusokat képviseltek. Közös éneklés, filmek és visszatekintő képek, óriás ünnepi torta, emléklap és rengeteg díj tette még emlékezetesebbé a szakmai rendezvényt. Lubics László, Balatonboglár alpolgármestere köszöntötte az ország minden tájáról érkező vendégeket, zenészeket, önkénteseket. Légrádi Antalra emlékezve Szentgyörgyvári Zoltánné, Légrádi Erzsébet a zene szeretetére ösztönözte szavaival a megjelenteket, és egyedi díjat ajánlott fel a könnyűzenei rendezvényre.

A nap zárásakor a szakmai és ifjúsági zsűri az Exopop zenekarnak adta az első helyezéssel járó díjakat. Ők utaznak az októberi budapesti Öröm a zene döntőre, ahol 26 magyar tehetségkutató győztesei versengenek a 3 millió Ft értékű fődíjért. A zenekar rendkívüli popzenét játszik, amely méltó lehet az országos sikerre is.

 

Exopop

 

Az Újfalusi Gábor díjat Bótyik Borostyán vehette át. Második helyen végzett a 4 Bards (továbbjutott a tatabányai Peron Music Tehetségkutatóra), harmadik helyen végzett a Lunda zenekar (továbbjutott a paksi Pop-Rock-Jazz Fesztiválra).

A balatonboglári Légrádi Antal Tehetségkutatót a Helyiérték Egyesület szervezi 25. éve. A magyarországi könnyűzenei tehetségkutatás somogyi fellegvára a 26 helyszínes Hangfoglaló Program fontos állomása. Balatonboglár partnereivel kiválóan támogatja a zenekarokat ebben a rendszerben. A tehetséges előadók sok lehetőséget használhatnak ki, és nagyszerű támogatásokhoz juthatnak tehetségkutatók, pályázatok által.

„A Légrádi Antal Tehetségkutató és Rockfesztivál Balatonboglár kiemelt rendezvényeként ad lehetőséget arra, hogy emlékezzünk és a jövőt is szolgáljuk. Évről évre igényes előadók érkeznek Balatonboglárra. A rendezvényt különleges körülmények között, nagyszerű önkéntes csapattal tudtuk kiszolgálni. Örömünkre szolgál, hogy sok díjat tudtunk adni a tehetségeknek.” - mondta Szalai Tünde az esemény programkoordinátora.

A fellépők között ott volt a felvidéki háromgenerációs Rockmisszió együttes Bátorkesziről.

 

Rockmisszió

 

Rajtuk kívül színpadra állt a Colmena, Heatlie, Arcidra, 4Bards, Blues Oubreak, Borostyán és Veronika, Butterbros, Evens, Exopop, Fegyverneki Levente, Foreland, Lunda, Pablo Chandez, Piton, Roadside Rose, Ten Years Suffering, Törköly Márton és a Utánam Srácok.

 

A 25. Légrádi Antal Tehetségkutató szakmai zsűrije

Szalay Lilla - közművelődési szakember
Andrásik Remo - A HANOSZ főtitkára, az Öröm a Zene program vezetője, a GitárMánia Tábor szakmai vezetője
Berki Tamás - Máté Péter-díjas magyar zenész, zeneszerző, énekes, gitáros, dobos, pedagógus, egyetemi tanár
Cserteg István - a tatabányai Peron Music Tehetségkutató alapítója, a tatai ZeneMánia Tábor vezetője
Kremán Patrik - producer, zenei felvételvezető (Organic Sound)
Tóth Áron Gergely - könnyűzenei menedzsere, turnémenedzser, szervező
Ruff Ferenc - a paksi Pop-rock-jazz Tehetségkutató igazgatója
Nagy Géza, ügyvezető - a Bábel Camp képviseletében

Ifjúsági zsűri

Tuli Patrik - basszusgitáros, énekes az Awarock és a Beyond Nothing zenekarok tagja
Dankó Nimród - gitáros, a Kedd zenekar tagja
Pál Rebeka - vadászkürtös, Makói Magánzeneiskola Zenekarának egykori tagja

 

Zsűri

 

Különdíjasok

Tamás Alexander, a fesztivál legjobb gitárosa, (Roadside Rose)
Bótyik Borostyán, Újfalusi Gábor díj nyertese
Foreland zenekar, a Légrádi Család különdíja (25 ezer forint értékű vásárlási utalvány, fesztivál logóval ellátott pólók)
Törköly Márton, a Babel Camp felajánlásából egy szakmai hétvége
Roadside Rose, a Helyiérték Egyesület zenei klubjainak egyikében fellépési lehetőség
Arcidra, Fegyverneky Levente, Butterbros - az Organic Sound zenei stúdió – Kremán Patrik – szakmai segítségét nyerték

ATEMPO.sk