OTT JÁRTUNK: A Tehetség A Tét visszatért

„Drága gyermekeim! Olyan tehetségesek vagytok, hogy néha még könnyeztem is, ahogy néztem a fellépéseiteket” – vallotta be a lakszakállasi kultúrház színpadán Lakatos Rák Viktóriára színésznő, a Tehetség A Tét (TAT) 13. évfolyama zsűrijének elnöke. Kiss György ötletgazda elégedett volt a 8 induló teljesítményével, Lajos András színművész a zsűri harmadik tagja fontosnak tartja az ilyen megmérettetéseket.

Az idén a Csemadok Pati Alapszervezete rendezi meg három helyszínen a tehetségkutatót. Hallman Csilla elnök nyitóbeszédében úgy fogalmazott, a taps a siker hangja, és azt mindenki örömmel hallgatja.

 

Tehetség A Tét

 

Az első fordulóra Lakszakállason került sor, ahol annak idején elindult a népszerű szórakoztató vetélkedő. Felléptek a tíz évvel ezelőtti helyi indulók: Barthalos Andrea, Fekete Szilvia Szisza és Krnčan Milan. Szisza legújabb, Elmondok egy titkot című slágerét is előadta, az ATEMPO-nak pedig elmondott egy titkot: új dala májusban jelenik meg. Andi és Milan Az élet színpada című szerzeményt is elénekelték, amit annak idején a TAT-on nyertek.

Kiss György ötletgazda elmondta, az első TAT-on hat községből voltak indulók, és többen lettek volna az idén is, de két falu visszamondta az indulást. Megtudtuk, anyagilag is hozzájárultak a szervezéshez a községek, ahonnan a kis tehetségek érkeztek, az egyes helyszíneken pedig támogatói jegyeket vásárolhat a közönség.

 

Tehetség A Tét

 

Bemondók és énekesek mutatták be, mit tudnak, április első szombat délutánján, Lakszakállason.

A helyi Kocsis Rebeka, a Boncák színjátszó csoport tagja, a pozsonyi Duna Utcai Gimnázium diákja az első körben a kultúráról mondott sok humorral fűszerezett monológot, a második körben a barátságról beszélt. A 14 éves hetényi Téglás Gergely előbb Varga Miklós nagy slágerét az Európát énekelte, majd Rúzsa Magditól a Mosd fehérre című dalt adta elő. Énektanárnője Balogh Rózsa.

 

Tehetség A Tét

 

A szintén 14 éves tanyi Szabó Ákos, a Lakszakállasi Alapiskola 9. osztályos tanulója, a Boncák színjátszó csoport tagja előbb a szerelemről és a barátságról osztotta meg gondolatait a közönséggel, a második körben a kultúráról beszélt. A hetényi alapiskolában tanuló Czibor Lea az Ógyallai Művészeti Alapiskolában Balogh Rózsa tanítványa ének szakon, de táncolni is tanul, sőt, fellépett a Komáromi Jókai Színház Óz, a nagy varázsló című produkciójában is. A Júlia nem akar a földön járni és A legnagyobb hős című dalokat énekelte.

 

Tehetség A Tét

 

A 16 éves pati Csáki Réka, a komáromi Selye János Gimnázium első osztályos tanulója népviseletben beszélt arról, hogy a magyar kultúrát csak magyarul lehet tovább adni, közreműködtek a pati Patina Ifjúsági Csoport táncosai, Kuchta Dóra, Kuruc Levente, Tóth Vivien, Hallman Márk. Réka a második körben a szerelemről beszélt, Lajosnak öltözve. A 11 éves Hoppan Esther Manchesterben született, ahol 7 éves koráig élt. Most Paton lakik és a komáromi Marianum Egyházi Iskolaközpont negyedikes tanulója. Két magyar slágert hozott ő is Lakszakállasra, egy régebbit és egy mait, ahogy a kiírás szólt. A Most múlik pontosan című dalban közreműködött a pati Patina Ifjúsági Csoport, másik dala a Mit tehetnék érted? volt.

 

Tehetség A Tét

 

A 14 éves Hetényen élő Danis Dorián igazi stand upot mutatott be a szerelemről, a barátságról a második körben pedig a kultúráról. A 12 éves bátorkeszi Nátek Eszter előbb Paulina Ajándék, majd Zalatnay Sarolta Nem vagyok én apáca című dalát adta elő. Eszter a komáromi Művészeti Alapiskola növendéke. Énektanára Mgr. Renáta Záhorská, az intézmény énektanára.

 

Tehetség A Tét

 

Balogh Rózsa énektanárnőt külön kiemelte a zsűri, odaadó felkészítő munkájáért, a közönségtől pedig nagy tapsot kapott.

A műsort Darida Szilvia vezette. A megjelenteket az önkormányzat nevében Domonkos Zsuzsa, Lakszakállas népművelője köszöntötte. Hallman Csilla főszervező elmondta, április 9-én, szombaton, Hetényben a bemondók témája a sport és egy falusi életkép lesz. Az énekesek pedig operettet és musicalt énekelnek majd, valamint világslágereket adnak elő magyarul.

„Minden egyes produkció mögött komoly munka és felkészülés van. A szülők támogatása, a pedagógusok áldozatos felkészítő munkája és a helyi közösségek drukkolása nélkül nem lenne egyre népszerűbb és nívósabb a TAT” – tette hozzá a főszervező.

 

tat-lakszakallas-2022-01
tat-lakszakallas-2022-02
tat-lakszakallas-2022-03
tat-lakszakallas-2022-04
tat-lakszakallas-2022-05
tat-lakszakallas-2022-06
tat-lakszakallas-2022-07
tat-lakszakallas-2022-08
tat-lakszakallas-2022-09
tat-lakszakallas-2022-10
tat-lakszakallas-2022-11
tat-lakszakallas-2022-12
tat-lakszakallas-2022-13
tat-lakszakallas-2022-14
tat-lakszakallas-2022-15
tat-lakszakallas-2022-16

 

Az ATEMPO.sk a Tehetség A Tét médiapartnere

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: a szerző és Kiss Gergely