Szárnyaltak a népzenészek – Komáromban járt az Esszencia és vendégeik (FOTÓK)

Szárnyaltak a népzenészek – Komáromban járt az Esszencia és vendégeik (FOTÓK)

Egy igazán különleges zenés este született a Fonó Budai Zeneház és az Egressy Béni Városi Művelődési Központ együttműködésében. A zene szárnyán címet viselő kezdeményezés keretében kiváló zenészek léptek fel Komáromban, a Tiszti Pavilon díszteremében.

A zenei élmények alapját a Lakatos Róbert vezette, hat éve alakult Esszencia zenekar adta. Vendégük volt a Cimbalom Duó Zimber Ferenc és Szabó Dániel összetételében, valamint a produkció vendég énekesnőkkel is kiegészült Paár Julianna és Bognár Szilvia személyében.

Zimber Ferenc és Szabó Dániel a mai nép- és világzenei mozgások megkerülhetetlen cimbalmosai, alkotói lettek, ahogy a két énekesnő Bognár Szilvia és Paár Julianna is folyamatosan új anyagokkal lepték meg a zenei piacot az elmúlt évek során.

 

Esszencia

 

Az Esszencia produkció nem hasonlítható más, hagyományos népzenét játszó zenekarokhoz. Tagjai kiforrott, egyénenként már elismert előadó- és zeneművészek találkozása. Együtt muzsikálásuk abbéli örömüknek kifejezése, hogy sokféleségükben megtapasztalhatják az egységet és ezáltal létrehoznak egy csakis rájuk jellemző belső harmóniát.

Koncertjükön a népzene, klasszikus zene és jazz találkozásának lehettünk a fül- és szemtanúi.

 

 

Produkció tagjai

Lakatos Róbert /klasszikus brácsa, hegedű/
Balogh Kálmán /cimbalom/
Kunos Tamás /népi brácsa/
Kováts Gergő /szaxofon, klarinét, fuvola/
Bognár András /nagybőgő/
Zimber Ferenc /cimbalom/
Szabó Dániel /cimbalom/
Paár Julianna /ének/
Bognár Szilvia /ének/

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András