Hagyományaink biztos, hogy tovább élnek – a Szlovákiai Magyar Táncháztalálkozón jártunk (FOTÓK)

Hagyományaik biztos, hogy tovább élnek – a Szlovákiai Magyar Táncháztalálkozón jártunk (FOTÓK)

Pénteken vette kezdetét, új helyszínen, Komáromban a Szlovákiai Magyar Táncháztalálkozó, az egyik legnagyobb folklórtalálkozó Felvidéken.

„Minden adott ahhoz, hogy Komárom a szlovákiai magyar táncházmozgalom Mekkája legyen." – hangsúlyozta korábban Lakatos Róbert, az Egressy Béni Városi Művelődési Központ igazgatója, akik a Gálik Gábor vezette Táncfórum – Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Egyesületével szervezik közösen az eseményt.

50 éves a magyar táncházmozgalom - interjú Lakatos Róberttel

 

Szlovákiai Magyar Táncháztalálkozó

 

Az első napon már beigazolódtak a fent említettek, hisz egy fergeteges Táncfórum Gálával indult a találkozó a Tiszti Pavilon szabadtéri színpadán. Táncra perdült a Mátyus Néptánccsoport, a Bazsarózsák Ifjúsági Hagyományőrző Együttes, a Bellő Néptáncegyüttes, a Komárom Táncegyüttes, a Kapuvár Néptáncegyüttes, a Nádos Néptánccsoport, a Nádas Ifjúsági Néptáncegyüttes és az Ifi Csali is, akiket a Hanusz Band kísért. A gála végén a fellépők még közösen is színpadra álltak.

 

 

A napot egy táncház zárta a Tiszti Pavilonban, ahol a Pósfa zenekar és a Tatros együttes játszotta a talpalávalót.

 

 

A szombati nap is bőséges programot kínál már reggeltől. Koncertek, színházi előadás, bemutatók, táncoktatás, gyermek és felnőtt gála, valamint táncház is várja az érdeklődőket.

RÉSZLETES PROGRAM

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András / ATEMPO.sk