OTT JÁRTUNK: Sanci, a konzervdobos is muzsikált – A Last Blues Band újabb komáromi koncertje (+FOTÓK)

Tavaly szeptemberben egy másik komáromi udvarban, a 26. Borostyán Fesztiválon adta elő visszatérő koncertjét a Last Blues Band. Akkor azt figyelték a jelenleg Ifjúságfalván élő Tornóczi Tibor frontember, énekes szájharmonikás, Domján Ádám gútai és Tóth Marián ímelyi gitáros, gitároktató, hogy működik-e trióban a zenéjük. Egy hirtelen tragédia, hosszas gyászmunka után alakult ki a felállás. Szó szerint újra fel kellett állniuk. Megérte!

Trióként folytatja a Last Blues Band

 

Last Blues Band

 

Last Blues Band

 

Nagy örömünkre június utolsó vasárnapján, egy kánikulai nap végén, egy újabb komáromi udvarban, a Tiszti pavilon szabadtéri színpadán, a 10. Lehár Nyár első koncertjét adták. Ezúttal már „négyen” voltak a színpadon. A három kiváló zenész és „a láthatatlan és ismeretlen dobos”, egy műszaki kütyü, amelyben dobalapok sorakoztak világhírű dobosok tolmácsolásában.

 

Last Blues Band

 

Last Blues Band

 

Néhány számban alkalmazták a szerkentyűt, amely fantasztikus hangzást adott a daloknak. „Ő Sanci, a konzervdobos”. Mutatta be az eszközt Tornóczi Tibor, aki a tőle megszokott közvetlenséggel vezette a műsort.

Érezni, hogy szentül hiszi, hogy akkor jó egy Last Blues koncert, ha az emberek hátradőlnek, átadják magukat a zenének és a három kortárs magyar költő, Székely Máté László, Szoó Virág és Sárhelyi Erika megzenésített verseinek. Június 26-án este Komáromban megszületett a várt családi hangulat. Sokan sajnáltuk, amikor felcsendült az utolsó, a koncertnek címet adó, Amikor csönd lesz című dal.

 

Last Blues Band

 

Last Blues Band

 

Szóval, srácok működik! A konzervdobossal együtt nagyon jól szól minden. A versek nyomot hagynak az embereknek. A zene kiváló, a szájharmonika oltári. Sok hasonló koncertet, Last Blues Band!

 

Last Blues Band

 

Last Blues Band

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: a szerző