OTT JÁRTUNK: Viharos hangulatban indult a #hastagKN – Az Arizónáé volt a belváros! (+FOTÓK)

OTT JÁRTUNK: Viharos hangulatban indult a #hastagKN – Az Arizónáé volt a belváros! (+FOTÓK)

Ezt a műfajt Majának, az Arizóna énekesnőjének és a srácoknak, Gasparik Fecó billentyűsnek, Kovács Dodi dobosnak, Lépes Gábor gitárosnak és Zöld Bálint basszusgitárosnak találták ki! Nemcsak mindent tudnak a popzenéről, elő is tudják adni.

Tanítani kellene, hogyan bűvölte, bájolta, hívta, táncoltatta a közönséget Maja a komáromi Klapka téren július első napján, a #hastagKN című, hazai magyar zenekaroknak zenélési lehetőséget biztosító kezdeményezés első koncertjén.

A közönségnek meg kell szokni az újat. A komáromiak szerény számban mentek a térre. Biztosan nem olvasták a #hastagKN szlogenjét: Tiéd a belváros! Biztosak vagyunk abban, hogy a Komáromi nyár programsorozat részeként megvalósuló mini fesztivál végére már tömeg lesz a Klapka-szobor előtt felállított színpad körül.

 

Arizóna Komáromban

 

Az Arizóna úgy döntött azon az estén, hogy továbbra is önmagát adja. Ötvenfős publikumnak ugyanúgy, ahogy több száz ember előtt.

Maja profi összekötő szövegei élményszámba mentek, és a közvetlensége is szimpatikus volt. A színpad szélére invitálta a téren megjelent Kliment Andreát, az együttes évtizedes barátnőjét, majd neki énekelt, és nem bánta, hogy mellé telepedett egy zen buddhistának tűnő duó egyik tagja, amíg annak barátja fotót készített róluk, majd cseréltek.

Közben szóltak a pillangóról, a szeretetről, a szerelemről, a gyermekről szóló slágerek. Maja kitette elénk gyönyörű lelkét. Peregtek a ritmusok. És feltámadt a szél.

 

Arizóna Komáromban

 

A sors hozta úgy, hogy éppen akkor, amikor egy Crystal-feldolgozás (de jó kis zenekar voltak Lajtai Kati, Kasza Tibi, Kasza Gábor, nagy kár, hogy 2010-ben abbahagyták!) közepén a Fújja el a szél következett. A hangosítást biztosító srácok azonnal felugrottak a közeli padról és a cuccaikat kezdték pakolni, a poliklinika előtti kerítést a programokat hirdető molinókkal ledöntötte a vihar. Valaki oda ugrott, felállította és tartotta, de a szél belekapott a molinók szélébe, és egy másik helyen dőlt a földre a kerítés.

Ám az Arizóna kitartott! Még egy szám. Mutatta Majának Strieženec Dávid az Arizóna turné hangmérnöke. Az a szám pedig a Vak a szerelem lett. A kitartó Arizóna-rajongók Majával énekelték, táncolták a refrént, az énekesnő közben a mobiljával élőzött.

 

Arizóna Komáromban

 

„Írd meg, hogy az Arizóna 1:0-ra győzött az orkánnal szemben!” Kiáltott oda Maja bájosan, ahogy csak ő tud, és táncolt tovább a rajongókkal. Ha szeretet van, minden van. Üzente az Arizóna a komáromi viharban.

Ezt a műfajt valóban nekik találták ki. Nagy örömünkre készülnek Gombaszögre. Szerintem az egész völgyet megtáncoltatják majd, ha esik, ha fúj. Tizenharmadik éve csinálják. Nagy türelemmel mentek egyre feljebb. És megérkeztek.

 

Arizóna Komáromban

 

Egy kislány lerajzolta őket egy négyzethálós papírra, Maja a kezét az ég felé emeli, ami az egyik kedvenc póza, és a rajzot a kezében szorongatva odalépett a koncert után az énekesnőhöz. Ilyen pillanatot kívánok valamennyi zenekarnak!

A #hastagKN további programja

 

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: a szerző