Ismét leng a fecskés zászló – hivatalosan is megnyílt a Gombaszögi Nyári Tábor! (+FOTÓK)

Ismét leng a fecskés zászló – hivatalosan is megnyílt a Gombaszögi Nyári Tábor! (+FOTÓK)

Hosszú sorok álltak tegnap kora délutántól a főkapunál, még többen a regisztrációra vagy épp a G-pontoknál, pénzük csipkártyára töltésére várva. Két év után teljes gőzzel üzemel Gombaszög.

Az idén nekünk dolgunk akadt: izgalmas közönségtalálkozókat kínálunk a Korona Színpadon.

Elsőként négy fiatal, szimpatikus zenész volt a vendégünk a szomszédos Krasznahorkaváraljáról, a HoryZone. Nagyszerű beszélgetés kerekedett, még nyíltszini tapsot is kaptak, a Korona Énekegyüttes (amelyről a színpad a nevét kapta) Tömöl Gabriella vezetésével az egyik dalukban is közreműködött a Szifon színpadon.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2022

 

A 30fok Árnyékban Budapesten dugóba keveredett, félórás késéssel robbantak be a Korona Udvarba, és ugyan kevés idő jutott beszélgetni, annál többet elárultak magukról dalaikban az esti Kocsmakert színpadon.

Változatos programok várták már a első este folyamán a táborlakókat, az Aurevoir. koncertjén tömeg tombolt. Jól szórakoztak a fiatalok a színes égőkkel megvilágított varázserdőben a Chill Stagen és az idén kiemelt figyelmet kapó Folkszögletben is.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2022

 

Elkaptunk néhány szép pillanatot is. Láttuk ahogy a csábi Balga Tamás felállítja sátrát, amint lovakat vezetnek a Darázsréten, és az elsők között lapozhattuk fel a Vadalma című tábori napilap első számát, amelynek főszerkesztője Reczai Lilla annak ellenére mosolygott kora reggel, hogy éjszaka a lapcsinálás miatt alig aludt valamit.

Ma délelőtt hivatalosan is megnyílt a tábor, Orosz Örs, Bárdos Gyula beszéltek, majd a főszervező és Kiss Réka, a Diákhállózat elnöke felvonták a hagyományos fecskés zászlót, amely a kopjafák mellett lengedezve hirdeti, hogy „itt tetszik a levegő”.

Egyetlen üröm a nagy nyári gombaszögi örömben, hogy bejelentették hogy ma este elmarad a Jóvilágvan együttes koncertje.

 

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: a szerző, Zaťko Ervi, Csáky Mátyás / ATEMPO.sk