Gombaszög, bulifőváros – egymást érik a koncertek a Gombaszögi Nyári Táborban (+FOTÓK)

Gombaszög, bulifőváros – egymást érik a koncertek a Gombaszögi Nyári Táborban (+FOTÓK)

Ma délelőtt hangosan szólt a Völgylila a SzögFM-en, amely egész nap szórakoztatja a táborlakókat. Zene van bőven a völgyben. Tegnap este is egy tucat koncerten bulizhattak az ország összes magyarlakta területéről érkezett fiatalok.

 

SzögFM

 

Még sütött a nap, amikor színpadra lépett a budapesti Whole Meal két felvidéki zenésszel. Czajlik Boglárka énekesnő, Vörös Áron dobos a Köbányai Zenei Stúdióból eddigi zenei tudásuk teljese menüjét bevetették a közönség legnagyobb ámulatára, nagy sikert arattak.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2022

 

Utána mi foglaltuk el a Korona Színpadot. Előbb a Storyum majd a Slow Village tagjai foglalták el a vendégszékeket. A Storyummal a világhír küszöbéről, a Lusta Faluval a rap aranykoráról és az általuk kinevelt közönségről dumcsiztunk sok-sok egyéb érdekes téma mellett. Természetesen a koncertjeiket is megnéztük, úgy láttuk elérték azt a hatást, amit szerettek volna. Késő estére nemes hangzavar lett úrrá a táboron.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2022

 

A Folkszögletből szlovák népzene szólt a Banda Slovakia előadásában. A Szifon Színpadon Berek Tibor (Ketchup) és együttese, a Pálmafunk kápráztatta el a közönséget értő és érző szövegeivel, és míves zenéével. Az utánuk következő túlontool sem adta aláb. Feljebb, a kocsmakertben A Slow Villagera tomboltak. A Csemadok-stagen pedig a 30Y koncertje közben Beck Zoltán frontember még a színpad szélső oszlopára is felmászott. Utánuk Krúbi nemes egyszerűséggel pizsamában nyomta késő éjjelig a fiatalok megelégedésére.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2022

 

Ma szavakban utazik a tábor. Kortárs költők, slammerek lepik el az előadói sátrakat. Mi délután este hatkor az Eleven Költők Társaságával beszélgetünk majd a Korona Színpadon.

És lesz Gorlo Volka, The Butchers, Napfonat, Nagy Csomor András és Zenekara, Carson Coma, gomoly, Varkocs, Lazarvs, Tükrös zenekar, Góbé. A Pajta Színházban férfimese, ahogy Csehov nyomán Kiss Csaba megírta: De mi lett a nővel!

Így lett Gombaszög az itteni fiatalok bulifővárosa, ahol a koncertek egymásba érnek, az erdőben színes fények égnek, és mindezt megvilágítja a telihold.

 

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: a szerző, Cséfalvay Á. András, Zaťko Ervin, Niederland Dávid, Csáky Mátyás, Voda Zsófia, Števko Kristián / ATEMPO.sk