Tetőtől talpig völgylilák lettünk – ma éjjel véget ér a Gombaszögi Nyári Tábor (FOTÓK)

Tetőtől talpig völgylilák lettünk – ma éjjel véget ér a Gombaszögi Nyári Tábor (FOTÓK)

Már nem mehet úgy végig az ember a tábor útjain, hogy ne várja lépten-nyomon egy-egy érdekes program. Az egyik színpadon az írónő, a másikon Hostomský Fanni színművésznő mesél, majd egy szakértő, aki az orosz-ukrán háborút elemzi, a Pajtaszínházban improvizáló színészek, a Korona Színpadon Kiss zenészek, a DH teraszon jazz, a nagyszínpadon a Beliczay Kamarazenekar. És mindehhez Presser, Karácsony, Csík zenekar, Group 'N' Swing, Next Summer és José LIVE!. Nem csoda, hogy az ember egészen völgylila lesz.

Van abban némi báj, hogy amíg Varga Judit igazságügyi miniszterrel zajlott fórum a Tóth Károly sátorban, a nyugalom szigeteként üzemelő Korona Udvarban, az ipolybalogi Kiss Zenészek előtt léptek fel nagy közönség előtt óriási sikert aratva. Így megy ez itt, a táborlakók már-már túl sok adagot kapnak a jóból.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2022

 

Mi pénteken Mihályi Rékával, a Group 'N' Swing énekesnőjével tartottunk közönségtalálkozót (Jakuza Ritual családi okok miatt nem lehetett itt az idén), amelyre jövet elegánsan sétált le a lépcsőn a párkányi származású swingcsillag kezében egy pohár rozéval. Fáradságnak nyoma sem volt az arcán, pedig előtte már fellépett a Pajtaszínházban Masni és Pocó című gyermekkoncertjével.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2022

 

Apropó Pajtaszínház! Be sem fért a közönség az Ahogy esik, úgy puffan című improvizációs játékra, Majorfalvi Bálint játékmester, Dékány Nikolett, Olasz István, Szabó Viktor és Nagy László játszók örömére. Szem nem maradt szárazon a látottaktól.

Övék volt a völgy – Presser, Karácsony és a Csík zenekar Gombaszögön (FOTÓK)

A nap folyamán hatalmas tömeg érkezett a táborba az esti koncertre. Presser, Karácsony és a Csík zenekar megmozgatta az embereket. Előtte ugrált a tömeg a várhosszúréti Next Summer Red Hot Chilli Pepper számokból összeállított koncertje alatt. Énekesük, Szuper ma ünnepli születésnapját. Isten éltesse sokáig! A nagyot durran megakoncert után a José LIVE! adta elő műsorát. A kocsmakert színpadán a Mujahid Zoltánnal és Mihályi Rékával felálló Group 'N' Swing megtáncoltatta a közönséget.

 

Gombaszögi Nyári Tábor 2022

 

A Folkszögletben sosemlátott tömeg gyűlt össze a világhírű Muzsikás együttes koncertjére. Szinte hihetetlen, hogy a népzene és a néptánc milyen mértékben lett trendi a mai fiatal generáció körében. A Folkszöglet kiváló szervezői minden igényüket a legmesszebbmenőkig kielégítették.

És a Gombaszögi Nyári Tábor ma sem adja alább. Dallos Bogi, Estendøn, Elefánt, Endorfin, Arizóna, Mona Lisa Smile, Farkas Árpád trió, Sajó Banda, Parno Graszt. A Pajtaszínházban Márfi Márk és a komáromi Burundanga. És Ákos, akinek színpadát ma reggel óta építik stábjának emberei.

A magunk részéről egy hazai magyar és magyarországi énekesnővel tartunk közönségtalálkozót utoljára a völgyben, a Korona Színpadon. 17.00 órakor Maja, az Arizóna energiabombája, este fél hatkor pedig Dallos Bogi lesznek a vendégeink.

 

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: a szerző, Cséfalvay Á. András, Zaťko Ervin, Niederland Dávid, Csáky Mátyás / ATEMPO.sk