Az Ismerős Arcok a palócok között is otthon voltak (FOTÓK+VIDEÓ)

Az Ismerős Arcok a palócok között is otthon voltak (FOTÓK+VIDEÓ)

Első alkalommal rendezték Felvidéken a Palóc Világtalálkozót. A hetedik évadnak a nagykürtösi járásbeli Ipolyszécsényke adott otthont.

Az összművészeti fesztivál a palócság kultúrájának sokszínűségét hivatott bemutatni, a programokban ezúttal is megjelent a népművészet, a képzőművészet, a hagyományápolás.

 

„Egy alkalommal próbáltuk meg kihagyni a Nélküledet, égzengés lett belőle” – Interjú Nyerges Attilával 

 

Ismerős Arcok

 

A világtalálkozó legtöbb embert vonzó eseménye a külhoni magyarok között is nagy népszerűségnek örvendő Ismerős Arcok koncertje volt. A futballpálya megtelt környékbeli, magyarországi rajongókkal. A zenekar legfrissebb albumának, az Utolsónak a dalait és persze az ismert slágereket játszotta. Nyerges Attila mellett Práder Vilmos és Tánczos István is énekeltek dalokat, így mindenki számára kiderülhetett, hogy nem csak kitűnő zenészek, de énekesek is állnak a színpadon.

 

Vajon tényleg itt az Utolsó? – megjelent az Ismerős Arcok várva várt új lemeze

 

Ismerős Arcok

 

Lobogtak a magyar zászlók, kifeszített sálak a fejek fölött és már mindenki nagyon várta az együttes legsikeresebb dalát.

Utolsóként csendült fel a Nélküled, és együtt énekelték a palóc torkok az ég felé „mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág”. Érdemes meghallgatni a videófelvételünkön ezeket a felemelő pillanatokat.

 

 

Az Ismerős Arcok a palócok között is otthon voltak!

 

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András