Fesztivállal zárták a nyarat Ipolynyéken (FOTÓK)

Fesztivállal zárták a nyarat Ipolynyéken (FOTÓK)

Ha nyár, akkor zene és tánc, móka és kacagás – ez jellemezte Ipolynyéken a nyár utolsó hétvégéjét – a Kultminor támogatásával létrejött Nyári fesztivált is.

Ennek keretében első nap Péter Szabó Szilvia adott nagykoncertet jubileumi turnéja keretében.

Felvidéken is dübörgött Péter Szabó Szilvia jubileumi turnéja (FOTÓ+VIDEÓ)

Másnap ünnepi szentmisét mutattak be a Szent István szobor megkoszorúzásával egybekötve, majd a gyermekeknek kedveskedtek a szervezők. A helyi Önkéntes Tűzoltók óriási habpartyval készültek, ezután a Tücsök Zenekar szórakoztatta a kicsiket, teljesen elvarázsolva őket a dalokkal és a közös tánccal.

 

Szüreti Fesztivál Ipolynyék

 

A hétvégét Lehár Ferenc nagy sikerű operettje, a Cigányszerelem zárta. A darabot a budapesti Rátonyi Róbert Színház hozta el Ipolynyékre. Többek között fantasztikus alakítást nyújtott Teremi Trixi, Kállay Bori, Domoszlay, Sándor, Vörös Edit, Vadász Zsolt és Faragó András is.

 

Szüreti Fesztivál Ipolynyék

 

Minden megformálás, karakter, vagy színészi játék kiemelkedő volt, minden színész a maximálisat nyújtotta, s a közönség együtt énekelte velük az olyan híres dalbetéteket, mint a Vad cigánylegény vagyok, vagy a Messze a nagy erdő. Az sem volt kérdés, hogy a hálás közönség a végén hatalmas vastapssal jutalmazta őket, hiszen bár a darab komolyabb hangvételű, mégis élménydús volt, a díszlet pazar, a zene pedig fülbemászó.

 

 

ATEMPO.sk