OTT JÁRTUNK: Fergeteges színház és bőkezű Mikulás várta a kicsiket, nagyokat Csábon

OTT JÁRTUNK: Fergeteges színház és bőkezű Mikulás várta a kicsiket, nagyokat Csábon

Parádés színházi előadás, a jó öreg Mikulás és kísérői, valamint sok-sok ajándékcsomag várta a kicsiket, nagyokat Csábon. Több év kihagyás után végre újra együtt ünnepelhették a községben a Mikulás érkezését.

Hétfő délután teljesen megtelt az alapiskola közösségi terme, ahol ünnepi programmal készültek a szervezők, a Csemadok Csábi Alapszervezete, az idén 750 éves Csáb község és a helyi alapiskola vezetősége. Folytatódott a Csábi Színházi Esték sorozat, melynek keretében a kitűnő Ex Libris-Díjas Csavar Színház mutatta be az Asszooony! - A buták versenye című interaktív meseelőadását a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával.

 

Csavar Színház

 

Főszerepben a Jászai Mari-díjas és Dosky-díjas Gál Tamás színművész, a Komáromi Jókai Színház igazgatója és felesége, Kiss Szilvia színművésznő volt látható. Hozzájuk csatlakoztak a körülöttük lévő gyerkőcök, olykor óvodások vagy épp a felsőtagozatosok. A zenei aláfestéshez Lakatos Áron fiatal hegedűs járult hozzá.

A díszletes, kosztümös, zenés, táncos, előadás a kicsiknek vidámságot és jó kedvet csinált, nagyoknak pedig gyógyírként is szolgált, hisz rendkívül humoros megközelítésben mutatták be a férfi és nő olykor bonyolult kapcsolatát.

 

Csavar Színház

 

Az előadás végén a színészek és a közönség közös énekléssel hívta elő rejtekéből a Mikulást és kísérőit, az angyalt és az ördögöt. Ők sem jöttek üres kézzel, ajándékcsomagokat adtak át az összegyűlt gyerekseregnek mindenki nagy örömére.

Az estét hangulatos ünnepi zene zárta finom forralt bor, tea és édesség kíséretében.

 

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: a szerző és Molnár Kristóf