A 80 éves Dráfi Mátyást is köszöntötték a Háry János búcsúelőadásán (+FOTÓK)

A 80 éves Dráfi Mátyást is köszöntötték a Háry János búcsúelőadásán Nagykürtösön

Újra magyar színházi előadásra kerül sor Nagykürtösön, a helyi kultúrházban november végén. A komáromi Teátrum Színházat látták vendégül, akik bemutatták Kodály Zoltán Háry János című daljátékát.

Teltház előtt léptek színpadra Dráfi Mátyás rendező vezetésével a színészek, énekesek, akikhez a két Komárom kórustagjai csatlakoztak. Közreműködött a bősi Aranykert tánccsoport és az élményt a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar Farkas Pál vezényletével fokozta.

Címszerepben Komárom ismert énekművészét, Pfeiferlik Tamást láthattuk, aki végig vezetett minket Háry János utazásain az orosz határtól Franciaországig. Az öreg Háryt Dráfi Mátyás, a Komáromi Jókai Színház Örökös Tagja alakította. Mellettük győri, budapesti és pozsonyi operaénekesek, énekművészek, többek közt Wurczer Péter, Illés Gabriella és Csizmadia Lilla Kinga vettek részt a produkcióban.

 

Háry János

 

A nagyszabású Háry János előadás búcsúzott a közönségtől, húsz helyszínen mutatták be nagy sikerrel. Nagykürtösön is álló vastapssal köszönte meg a közönség a tájainkon ritkán látható, hallható zenei és színházi élményt.

Néhány találkozás a színésszel – Ma 80 éves Dráfi Mátyás

Régi Anikó, a Szövetség Nagykürtösi járási elnöke, valamint a megyei jelöltek, Jámbor László, Gömöry Lóránt az előadás végén a 80 éves Dráfi Mátyást is köszöntötték a jeles évforduló kapcsán, a jelenlévők nevében is.

 

Dráfi Mátyás

 

A Teátrum már több mint 20 éve járja Felvidék falvait. A szünetben és a műsor végén megtekinthető volt az elmúlt évtizedeket bemutató kiállításuk is. A fotókon számos mára már népszerű hazai színészt fedezhettünk fel Gál Tamástól, Olasz Istvánon át Molnár Xéniáig.

Rigó Mónika és Csintalan Márk is fellépett a komáromi Teátrum ünnepén - a kulisszák mögött jártunk

Az előadás tisztelgés volt a magyar népmese, a magyar népdal és Kodály Zoltán életműve előtt. Köszönjük az élményt.

 

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Czibulya Márk / ATEMPO.sk