Az év végén sem pihentek az Ipolybalogi Művészeti Alapiskola diákjai (+FOTÓK)

A közel 15 éves Ipolybalogi Művészeti Alapiskola diákjai 2022 december második felében sem tétlenkedtek: megrendezésre kerültek a környező falvakban az adventi koncertek, Csábon, az iskola székhelyén Ipolybalogon, Lukanényében és Ipolynyéken.

Ezeket az ünnepekre hangoló eseményeket már hagyományosan a tanárok nyitották meg, ezzel is bátorítva a diákokat, példát mutatva nekik, hiszen a sok gyakorlás és a kitartó munka idővel meghozza gyümölcsét. A koncertek keretében a kis tehetségek bemutatták a zenei foglalkozásokon elsajátított tudásukat.

 

Ipolybalogi Művészeti Alapiskola

 

Öröm volt látni és hallgatni a kamarazenészeket, az énekkarosokat, a társas muzsikálást, ahol a diákok együtt, egymásra figyelve művelték a zenét. Intézményünkben a közös zenélés az oktató-nevelő munka egyik fontos része. A társas muzsikálás egyfajta biztonságérzetet ad azoknak a gyerekeknek is, akik egyébként szólistaként kevésbé sikeresek, szoronganak, izgulnak.

Minden helyszínen kiállítás is nyílt az ifjú képzőművészek által készített őszi, karácsonyi tematikájú alkotásokból.

 

Ipolybalogi Művészeti Alapiskola

 

Iskolánk táncosai táncbemutatóval hangolták a közönséget az ünnepekre az ipolynyéki kultúrház gyönyörűen feldíszített színpadán. A helyi és az ipolybalogi gyerekek karácsonyi témájú koreográfiáikat adták elő, 12 táncot láthatott a közönség. A műsorban közreműködött iskolánk volt diákja, a rendezvényt zenészek színesítették, illetve a balassagyarmati Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola versenyző táncosai is bemutatták professzionális tudásukat. Különleges produkcióval is megörvendeztették a közönséget a táncosok, ugyanis két koreográfiában is együtt táncoltak a két település képviselői.

 

Ipolybalogi Művészeti Alapiskola

 

Hálával tartozunk a szülőknek, aki támogatják gyermeküket a művészeti oktatásban is. Bízunk benne, hogy diákjaink a jövőben is jelesre vizsgáznak majd a kitartásból és tovább ápolják a művészetek különböző ágait, legyen szó zenéről, énekről, táncról, képzőművészetről.

Zaťko Veronika, ATEMPO.sk
Fotó: Ipolybalogi Művészeti Apaiskola