OTT JÁRTUNK: Teltházas Apostol koncert Felvidéken – nagyot szóltak a slágerek

OTT JÁRTUNK: Teltházas Apostol koncert Felvidéken – nagyot szóltak a slágerek

Teltházas koncertet adott Érsekújvárban a már több mint 50 éves Apostol együttes idei turnéja keretében, melynek több Felvidéki állomása is van. A másfél óra alatt hallhattuk az együttes legismertebb dalait, ami igazi élmény volt nem csak az idősebb korosztály számára.

A helyi kultúrházban zengett a Nehéz a boldogságtól búcsút venni, a Nem tudok élni nélküled, az Eladó, kiadó most a szívem. A régi slágerek mellett új dalok is terítékre kerültek, az Egyetlen egy szó, vagy épp a Nagyi sütije.

Az Apostol jelenlegi felállásában Németh Zoltán a billentyűs hangszereket szólaltatja meg, Meződi József énekel, Pete László harsonán játszik, Baranski László gitározik, Muck Ferenc szaxofonozik, Szabó Ferenc dobol, a hangzást két vokalista, Berecz Bea és Demjén Noémi teszi teljessé.

 

Apostol együttes

 

Az 1970-ben alakult népszerű együttes eredetileg dzsesszrockot játszott. 1971-ben megnyerték a salgótarjáni országos könnyűzenei fesztivált, ám hosszú ideig csak kísérőzenekarként működhettek. A berobbanásukat hozó Okosabban kéne élni című sláger véletlenül került hozzájuk, Bolba Lajos, a Made in Hungary című rádióműsor zenei rendezője adta oda nekik.

A sikerkorszak a populárisabb zenére áttéréssel 1974-ben kezdődött, az énekes Meződi József csatlakozása után. Olyan, mindenki által dúdolt slágerek születtek a hetvenes-nyolcvanas években, mint a Nehéz a boldogságtól búcsút venni, a Nem tudok élni nélküled vagy az Eladó, kiadó most a szívem. Az Apostol 1979-ig megtartotta kettősségét, itthon és külföldön is részt vett dzsesszfesztiválokon.

 

Apostol együttes

 

Az együttes a nyolcvanas évek közepétől a színházi zene felé fordult, a Rockszínház tagjaként számos sikeres produkcióban - a Sztárcsinálókban, az Evitában, a Jézus Krisztus Szupersztárban, a Nyomorultakban, a Miss Saigonban, a Sakkban - működött közre. A csapat "újrafelfedezését" a kilencvenes évek második fele hozta, amikor több válogatásalbum is megjelent.

Az Apostol együttes Galántán, Rimaszombatban, Pozsonyban, Somorján és Párkányban is színpadra áll a következő hónapokban.

 

De addig is nézzétek meg a fotóinkat a koncertről:

 

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András