OTT JÁRTUNK: Ki volt ott, és mit csinált A Pál utcai fiúk musical utáni fogadáson? – Nagy Csomor András és zenekara hajnalig muzsikált (FOTÓK)

Minden ott ért véget, ahol nem is olyan régen elkezdődött. A Komáromi Jókai Színház felső előcsarnokában. Nem látott még annyi színészt, színművészeti egyetemistát, musicalszínészt, gimnazistát a híres foyer, mint Dés László – Geszti Péter – Grecsó Krisztián, Molnár Ferenc regénye nyomán készült, A Pál utcai fiúk című musicaljének olvasópróbáján.

 

Nagy-Csomor András és zenekara

 

Március 24-én már nézőkkel, kollégákkal, közéleti személyiségekkel, szponzorokkal volt teli a hely, ahol Rédli Károly rendezőre, alkotói stábjára és természetesen, a szereplőkre vártunk a premier után, miközben Nagy Csomor András és zenekara muzsikájában gyönyörködtünk.

 

Gál Tamás

 

Gál Tamás színházigazgató, Jászai Mari- és Dosky-díjas színművész külön megköszönte Rédli Károly rendező, Varga Emese dramaturg, a Komáromi Jókai Színház művészeti vezetője, Szőke Anita díszlettervező, Gadus Erika jelmeztervező, Pálinkás Andrássy Zsuzsanna korrepetitor, Gergye Krisztián koreográfus munkáját. Kiemelte, a sok vendégművész hatalmas munkát végzett, önzetlenül, nem óriási gázsiért.

 

 Rákos Olivér, Zsótér Sándor, Brezovszky Dániel

 

Elvegyülve a kétszáz személyes díszes fogadás neves vendégei között felfedeztük Zsótér Sándor rendezőt, színművészt, egyetemi oktatót, akinek két tanítványa is szerepelt a bemutatón. Nemecseket Rákos Olivér, Gerébet Brezovszky Dániel György alakították. A neves színházi szakember éppen Sanisław Ignacy Witkiewicz Vízityúk című drámáját rendezi Budapesten, a Katona József Színház Kamrájában. Zsótér Sándor portálunknak elmondta, tetszett neki az előadás és dicsérte diákjait, akiknek osztálytársaik is szorítottak a nézőtéren.

 

Papp Csaba és Vizeli Csaba

 

A Nemecsek Ernő szerepét a másik szereposztásban játszó Papp Csabát elmélyült beszélgetésben láttuk Vizeli Csabával, a magyarországi 20+1 éves Magyarock Dalszínház vezetőjével. Bizonyára új produkciójukat, a Cigánykerék című musicalt beszélték meg, amelyben állítólag Papp Csaba is szerepel majd.

 

Bandor Éva és Tóth Károly

 

Bandor Éva Jászai Mari-díjas színművésznő Tóth Károly színművésszel, magyar és szlovák sorozatok népszerű szereplőjével társalgott, A Pál utcai fiúk musicalben Barrabást kiválóan alakító Melecsky Kristófot és a Csónakost remekül játszó Hégli Bencét, Lovász Attila, a szlovákiai közmédia nemzetiségi adásainak igazgatója társaságában kaptuk lencsevégre.

 

Meelcsky Kristóf, Hégli Bence, Lovász Attila

 

Ott voltunk, amikor Hégli Bencének gratulált kedvese, Katona Eszter, aki Csikmák Kati dramaturg szakos egyetemistával pompás kitűzőt készített, amelyeket azután büszkén viseltek a szereplők: láttuk az Áts Feri szerepében brillírozó Matusek Attila színész, rendező ruháján is, aki feleségével érkezett a fogadásra, de viselték a kitűzőt Heringes William (Szebenics) és Balla Barnabás (Vörösinges) színművészeti egyetemi hallgatók is.

 

Matusek Attila

 

Végre személyesen is megismertük Béhr Mátyás Jánost, a musicalban szereplő három Béhr fivér, Marci (Boka), Lacika (Fiatalabb Pásztor) és Andris (Vörösinges) öccsét, aki kérdésünkre, hogy szintén színész lesz-e sejtelmesen mosolygott. A Kolnayt frenetikusan alakító Szebellai Dániel bevallotta portálunknak, hogy hőemelkedéssel játszotta a szerepet a premieren. Ebből a publikum semmit sem vett észre. Kettősük Melecsky Kristóffal sokáig emlékezetes marad!

 

Béhr Mátyás János

 

Brezovszky Dániel és Gál Réka Ágota

 

Később kettesben fényképeztük le Gál Réka Ágota és Brezovszky Dániel György budapesti egyetemi hallgatókat, akik egy párt alkotnak. Falatozás közben leptük meg Bernáth Tamás színművészt, aki büszke volt fiára, Bernáth Áronra, aki a Vörösingesek között kapott szerepet. Bárdos Ágnes felvidéki televíziós és rádiós legenda társaságában találtuk Árva Dávid pozsonyi musicalszínészt. Ott volt a díszfogadáson a Londonból nemrég hatatért Finta Viktória dramaturg szakos egyetemi hallgató, színikritikus, író, aki a brit fővárosból Törökországba is átruccant.

 

Bárdos Ágnes és Árva Dávid

 

A népes vendégseregben megjelentek a friss Kossuth-díjas Dráfi Mátyás Jászai Mari-díjas Érdemes Művész, valamint Mokos Attila, a néhány napja Jászai Mari-díjjal kitüntetett színművész is.

 

Minden ott ért véget, ahol nem is olyan régen elkezdődött. A Komáromi Jókai Színház felső előcsarnokában. Nem látott még annyi jókedvű vendéget, néptáncoló színészt, hozzátartozót, barátot a híres foyer!

 

Vizeli Csaba, Lakatos Róbert, Andruskó Imre, Keszegh Béla polgármester

 

Most már csupán dallamfoszlányok szállnak az emeleti térben. „Mindenki rágja. Fene se bánja. Éljen a gitt!”, „Igen jó volt bátornak lenni ma végre. Igen jó volt, azt mondom, ennyi megérte”, „Bajtárs, ez így lesz jó, lesz még piros a hó, lesz még vörös a hajnal!”. „Álljunk bele, ha kell, bármi jöjjön is el! Legyen szabad a grund!”.

Üres már a színház. Elmentek A Pál utcai fiúk, mindegyikük oda, ahonnan érkezett. És fúj a szél. A grund felől fúj! Az édes grund felől fúj.

 

palutcaifiuk-komarom-2023-01
palutcaifiuk-komarom-2023-02
palutcaifiuk-komarom-2023-03
palutcaifiuk-komarom-2023-04
palutcaifiuk-komarom-2023-05
palutcaifiuk-komarom-2023-06
palutcaifiuk-komarom-2023-07
palutcaifiuk-komarom-2023-08
palutcaifiuk-komarom-2023-09
palutcaifiuk-komarom-2023-10
palutcaifiuk-komarom-2023-11
palutcaifiuk-komarom-2023-12
palutcaifiuk-komarom-2023-13
palutcaifiuk-komarom-2023-14
palutcaifiuk-komarom-2023-15
palutcaifiuk-komarom-2023-16
palutcaifiuk-komarom-2023-17
palutcaifiuk-komarom-2023-18
palutcaifiuk-komarom-2023-19
palutcaifiuk-komarom-2023-20
palutcaifiuk-komarom-2023-21
palutcaifiuk-komarom-2023-22
palutcaifiuk-komarom-2023-23
palutcaifiuk-komarom-2023-24
palutcaifiuk-komarom-2023-25
palutcaifiuk-komarom-2023-26
palutcaifiuk-komarom-2023-27
palutcaifiuk-komarom-2023-28
palutcaifiuk-komarom-2023-29
palutcaifiuk-komarom-2023-30
palutcaifiuk-komarom-2023-31

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó:  a szerző