Csábon derült ki utoljára, hogy mi lett a Nővel – darabtemetésen jártunk (FOTÓK)

Csábon derült ki utoljára, hogy mi lett a Nővel – darabtemetésen jártunk (FOTÓK)

Március végén a Csábi Színházi Esték sorozat egy rendhagyó eseménynek adott teret a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásának köszönhetően. Itt búcsúzott a nézőktől a Csehov novelláiból összeállított De mi lett a nővel? című férfimese.

A darabtemetés, ahogy Olasz István, a Komáromi Jókai Színház színésze, a City Reboot Polgári Társulás vezetője megjegyezte, nem könnyű feladat. Közel harmincszor álltak közösen a színpadra az ország különböző pontjain. Összeszokott csapat lettek.

 

De mi lett a nővel?

 

Ez látható volt a Csábi Alapiskola közösségi termének színpadán is.

Pityu mellett Szabó Viktor, a Komáromi Jókai Színház színésze és Culka Ottó, a nyitrai Andrej Bagar Színház tagja sok-sok szerepet játszott a közel másfél óra alatt. Hol fogorvos, hol nemes, hol pap bőrében köszöntek vissza egy láda és egy harmonika társaságában.

 

De mi lett a nővel?

 

A különös dramaturgiájú előadásban szerelmek és csalódások, kivégzések és foghúzások, öngyilkosságok és ellenvonatok kavarognak Irina Bikulina ártatlan, mégis felkavaróan buja, szenvedélyes alakja körül.

A végén persze a titokra is fény derült, és ahogy nézték hárman a távolodó Nőt mindenki érezhette, hogy örökre elment, hisz ezzel egy korszakot zárt le maga mögött a három színész.

 

De mi lett a nővel?

 

„Amikor a végén leültünk egymás mellé a ládára, akkor éreztem meg, hogy itt a vége” – árulta el az öltözőben Olasz István.

De a közönség előtte még vastapssal köszönte meg az élményt a kitűnő színészeknek, akiket szerencsére más-más előadásokban még sokat sokszor fogunk látni.

 

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Göbölös Lajos