OTT VOLTUNK: Komáromban szólt a jazz (+ videó és fotók)

Fotóbeszámoló: Komáromban szólt a jazz

Az idei Komáromi Napok felvezetőjeként pár órára Jazz Nappá vált április 25-e. Három különleges koncertet rendeztek a helyi művelődési központban, ahol hazai és magyarországi elismert művészek mutatkoztak be a szépszámú közönségnek.

A koncerteket a Harmónia díjas komáromi Benkó Ákos dobos kezdte barátaival. A színpadon egy valódi 1960-as Hammond orgona Leslie forgó hangszóróval játszotta a főszerepet Vas Bence keze alatt. Gitárokon Sütő Márton és Földi Gergő működött közre. Bodoki Tünde és Mózes Tamara pedig énekhangukkal csatlakoztak a Friendshiphez.

 

 

A második részben Katarína Ščevlíková jazz-standardokat és ismert slágereket adott elő zenekarával. Az énekesnő hangja és kisugárzása magával ragadta a közönséget. Billentyűn Erik Dimitrov, szaxofonon Ján Slezák és nagybőgőn Denis Pagáč kísérte.

Zárásként a kiváló gitáros, zeneszerző László Attila állt színpadra barátaival. Dallamos, ritmikus programot állítottak össze, így a jazz zenével ismerkedők is könnyen fogadták a finálét. Billentyűs hangszereken Oláh „Tzumo” Árpád, basszugitáron „Pluto” Horváth József, dobon Kaszás Péter működött közre, Szőke Nikoletta pedig énekével egészítette ki a csapatot.

 

 

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
Fotó & videó: Kürti Zsolt
Fotó: Pézman Zoltán