Kovács Koppány és Derzsi György turnéjukkal szebbé teszi a várakozást – az Érsekújvári Karácsonyi Vásárban jártunk (FOTÓK)

Kovács Koppány és Derzsi György turnéjukkal szebbé teszi a várakozást – az Érsekújvári Karácsonyi Vásárban jártunk (FOTÓK)

December elejétől Áldott éj címmel turnéra indult Kovács Koppány és Derzsi György. A két felvidéki énekes, zeneszerző két különböző stílust képviselnek, és mégis egy cél vezérli őket, hogy közös koncertjeikkel csodás adventi hangulatot varázsoljanak a hallgatóság szívébe.

Gömörben kezdték a fellépések sorát, s közben az Érsekújvári Karácsonyi Vásár keretében is színpadra álltak. Mi ott csíptük el őket.

 

Derzsi György

 

A közönséget nem csak a forró tea és forralt bor melegítette fel, hanem a szebbnél szebb ünnepi, karácsonyi hangulatú dalok. Szólt a Legyen hó, az Edda Művektől az Ünnep, de Koppány Táncolj a hóbancímű saját szerzeménye is felcsendült.

 

Kovács Koppány

 

A Három Királyok, melynek tagja a két énekes mellett Vadkerti Imre is 2020-ban jelentette meg az Áldott éj című dalt, mely természetesen minden helyszínen, így Érsekújvárban is elhangzott.

 

Érsekújvári Karácsonyi Vásár

 

A végén pedig már a karácsonyt idézve a Csendes éj és az Ó gyönyörű szép titokzatos éj dallamai töltötték be város Fő terét.

Fotóinkon a vásár hangulatába is betekintést nyerhet az olvasó.

 

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András / ATEMPO.sk