Énekestalálkozót szerveztek Pelsőcön

Énekestalálkozót szerveztek Pelsőcön

2015. május 16-án 17 órakor találkoztak az énekesek a pelsőci kultúrház előtt, hogy ünnepélyesen leleplezzék az egy éve elhunyt zenetanár, karvezető Samu Katalin emléktábláját. A közös éneklés és koszorúzás után megvendégelés és énekestalálkozó várta őket a kultúrház nagytermében.

A házigazda és főszervező Korona énekegyüttes az elmúlt időszakban megkísérelte összegyűjteni a környék énekeseit, hiszen Pelsőc környékén számos nagylétszámú és sikeres kórus működött/ működik. A végeredmény egy több mint 250 nevet tartalmazó lista lett. Ezeknek az énekeseknek szerveztek egy találkozót, ahol rég nem látott dalostársákkal együtt énekelhetnek, beszélgethetnek, fényképezkedhetnek, nosztalgiázhatnak.

A több mint 130 résztvevő örömmel hallgatta a rimaszombati Blaha Lujza Vegyeskar és a Gömörhorkai Református Gyülekezet Nőikarának szereplését. Kopper Valériának és Máté Lászlónak köszönhetően a táncdal szerelmesei is megtalálták a számukra kedves műfajt. Dusík István pedig Rachmanyinov cisz-moll prelűdjével tette felejthetetlenné a közös délutánt. Közben a karvezetők a kórusokkal / együtténekléssel kapcsolatos élményeikről beszéltek. Tömöl Gabriella előadásából megtudhatták, mennyire fontos szerepe van az éneknek a nevelésben és hogyan tesz minket teljes, okos és egészséges emberré az együtténeklés.

Ezt alátámasztván és gyakorolván a közönség többször is közösen énekelt egy-egy kedves/közismert dalt. Az egyre lazább szerkezetű program végül spontán örömzenélésbe fordult. Az énekesek fényképek fölött nosztalgiáztak, megemlékeztek elhunyt dalostársaikról, vidám történeteket elevenítettek föl. A vendégeket kávézó/teázó, fényképezkedő sarok és kamera szoba várta. A kórusok éjszakábanyúlóan dalolásztak, táncoltak.

A szervezők hálásan köszönik mindenkinek, aki erkölcsileg és/vagy anyagilag támogatta ezt az értékes kezdeményezést.

 

 

ATEMPO.sk