Égi muzsika Ipolyság és Ipolybalog tolmácsolásában

Az Ipoly-mente vonósai jelenlegi felállásban

Nemrégiben a losonci zeneiskola által megszervezett folklórfesztiválon nagy sikerrel debütált az Ipoly-mente fiatal tehetségeiből összeállított folklórcsapat, az Ipoly-mente vonósai folklóregyüttes.

A zenekart a nemrég elhunyt id. Szőllősy Sándor alapította, azzal a célkitűzéssel, hogy felkarolja az Ipoly-menti falvak tehetségeit és bevezesse őket a művészet csodálatos varázsába. Most fia, ifj. Szőllősy Sándor vette át ezt a megtisztelő feladatot.

Csoportkép a Losonci Művészeti Alapiskola épületénél

Elismerő oklevél az Ipoly-mente vonósai részére

„Édesapám távozása után értettem meg csak igazán, mennyire fontos is az, hogy újabbnál újabb tehetségeket neveljünk a jövő generációja számára, mert ahogy meghallottam édesapám hangszereléseit ebben a zenekarban, egyszerre bánatot, de örömet is éreztem a szívemben, mert igazából ez a halhatatlanság titka, mert a zenében amit megtanítunk a gyermekekben, mi is ott vagyunk, és ebben a zenekarban is tovább él édesapám és az emberek által tanúsított szeretete és alázata.” - mondta Ifj. Szőllősy Sándor.

Ifj. Szőllősy Sándor a topolcsáni konzervatóriumban szerezte tanári diplomáját. A világhírű Rajkó Zenekar örökös tagja cím tulajdonosa. 2014-ben a Nótasztár énekverseny- televíziós műsor döntőse és Felvidékről egyedülállóként bejutott a Nótasztár legjobb 5 énekese közé, így sokan nevezik a Felvidék Nótasztárjának, mert talán a legnívósabb énekversenyen érte el ezt a kimagasló eredményt ebben a műfajban. Azóta is több televíziós műsor szereplője.

Jelenleg az Ipolysági Művészeti Alapiskola tanára, de a 2015-2016 tanévben az Ipolybalogi Művészeti Alapiskola tanári karát is erősíti majd tudásával és végigviszi édesapja, id. Szőllősy Sándor örökségét, a zene iránti tiszteletet és alázatot.

Híves István igazgató (Ipolybalog),  ifj. Szőllősy Sándor (egy biztos összekötő kapocs), Rédli János igazgató (Ipolyság)

Ebben volt tanára, Rédli János, az Ipolysági Művészeti Alapiskola igazgatója és Híves István, az Ipolybalogi Művészeti Alapiskola igazgatója lesz segítségére.

Azt hiszem, nem baj ha így szólítunk, mert az egész Felvidék így ismer – Sancikám, hajrá és sok sikert kíván neked az ATEMPO.sk szerkesztősége!

ATEMPO.sk