OTT JÁRTUNK: Az Ipoly-menti Jégmadarak forró péntek estéje – így zárult a jubileumi Könnyűzenei Szemle (FOTÓK)

Ahogy ígértük, ott voltunk a hétvégén Komáromban, a 3. HashtagKN és a 10. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle könnyűzenei tehetségkutatók összevont versenyén. A Tiszti pavilon előtt felállított szabadtéri színpadon volt minden. Napszúrás és szúnyogok, beszóló nézők és éneklő sokaság. 

Sajnáltuk a Bogast, hogy végül otthon kellett maradniuk Dunaszerdahelyen. Végül heten mérettették meg magukat a rendezvényen, amely a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ főszervezésében, a SZMAZE, az Öröm a zene és a Peron Music Alapítvány társszervezésében valósult meg.

 

10. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle

 

Július 5-én, pénteken Cserteg István művelődésszervező, a Peron Music Tehetségkutató alapítója, a Peron Music Alapítvány volt igazgatója és a tatai Peron Tehetségközpont vezetője; Emmer Péter, kétszeres Harmónia-díjas gitáros-énekes, zeneszerző, dalszövegíró; Csenger Ferenc, az RTVS dramaturgja és Domonkos Pál művelődésszervező, a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ kulturális menedzsere, az Authentica Kultúra Határok Nélkül szervezőiroda vezetője zsűrizték a négy fellépő együttest.

 

10. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle

 

A jókai Totalica profikat megszégyenítő fellépéssel, remek zenével nyitott. Hamarosan interjút olvashatnak velük portálunkon.

 

10. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle

 

Az utánuk következő csallóközi és mátyusföldi zenészekből álló CloudBurst is hozta a kötelezőt. Remek koncertet adtak, annak ellenére, hogy énekesnőjük, László Enikő, tán a hétágra tűző Nap miatt, nem érezte magát a topon fellépésük során.

 

10. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle

 

A komáromi-karvai José LIVE! zenekarra voltak a legtöbben kíváncsiak. Teljesült ifjabb Ropog József dalszerző, előadó régi álma, hogy a közönség énekelje egy dalát. A Lesz még nyár című klasszikussal most ez megtörtént.

 

10. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle

 

Az Ipoly-menti Jégmadarak kellemessé hűtötték a nyári estét, és igazi Kingfishers flow-t varázsoltak Komárom fő terére. Beérett a rengeteg munka, amit ez a roppant tehetséges zenekar a zenéjére, a szövegeire, a megjelenésére fordított. Nem véletlenül voltak másnap a Leander Kills előzenekara, és annak is oka van, hogy ott lesznek a nagy felvidéki nyári csúcsrendezvényeken, a gútai Hajómalom Fesztiválon, a Gombaszögi nyári Táborban, a párkányi fORMA fESZTEN.

 

10. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle

 

Július 6-án, szombaton Cserteg István egyéb teendői miatt nem tudott megjelenni a rendezvényen, így szombaton Lacza Gergely, a SZMAZE elnöke vette át a szerepét a zsűriben.

 

10. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle

 

Komáromi kisleány című dal feldolgozásával nagy sikert aratott a spontán felállással érkezett Nepertu együttes. Buzási Boglárka énekesnőjük nem tudott velük tartani. Mézes Angéla vokalista vállalta az énekesnő szerepét, Mézes Mátyás hegedült, Mézes Attila billentyűzött. Bordos Márton dobolt, Kalatovics Artúr basszusgitározott.

 

10. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle

 

A bősi Afium koncertje alatt kisebb feltűnést keltett egy német nyugdíjas turista, aki a szervezőknél fejezte ki nemtetszését az egyébként kiváló metálzenekar produkcióját hallgatva.

 

10. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle

 

A könnyűzenei verseny műsorát a tatai Chowteez zárta. Fónyad Anna énekesnő, Ruska Péter gitáros és Tóth Kristóf dobos a szúnyogokkal hadakozva adtak koncertet.

 

10. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle

 

A Kingfishers mindent vitt! 

Az Ipoly-menti Jégmadarak 1000 eurós jutalomban részesülnek az Egressy Béni Városi Művelődési Központ jóvoltából. Ezenkívül részt vehetnek az Öröm a zene országos nagy döntőjében, ahonnan 10 produkció jut tovább a Hangfoglaló Program induló zenekari programjának élő meghallgatására. (Ennek alapfeltétele, hogy érvényes pályázatot adjon be az NKA Hangfoglaló Program induló előadókat támogató pályázati kiírására.) Az ott kiválasztott zenekarok elnyerhetik az NKA Hangfoglaló Program induló előadókat támogató pályázati támogatását, amely 4.000.000.- Ft is lehet. Az Öröm a zene sorozat döntőjének győztese 1.000.000 Ft értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzést nyer a HANOSZ tagságának képviseletében gyártott, vagy forgalmazott termékekből. A Kingfishers a Peron Music Alapítvány támogatásával kb. 1000 euró értékű social különdíjat is nyert, ami személyre szabott social média tréning és mentorprogram a Smart Marketing jóvoltából. Ez még nem minden, ugyanis a Ma7 Médiacsalád egy stúdióbeszélgetésre invitálja a zenekar tagjait a Múzsa nevű kulturális rovat számára.

Második helyen a Totalica végzett. Nyereményük 500 eurós jutalom az Egressy Béni Városi Művelődési Központ jóvoltából, továbbá stúdióbeszélgetés a Ma7 Médiacsalád kulturális rovatának kamerái előtt.

A dobogó harmadik fokára az Afium zenekar állhatott, akik 300 eurós jutalmat vihetnek haza az Egressy Béni Városi Művelődési Központ jóvoltából, továbbá a fiúk szintén szerepelhetnek a Ma7 Médiacsalád stúdiójában, a Múzsa műsorában.

 

10. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle

 

Komárom város jóvoltából 500 eurós hangszervásárlási utalvány birtokosa lett a Nepertu zenekar, továbbá a José LIVE! ingyenesen részt vehet az idei tatabányai Peron Tehetségkutató Fesztiválon, szeptember 21-én.

 

10. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle

 

„A Pátria Rádió hívta fel Nagy Bálintot, együttesünk vezetőjét, úgy tudtuk meg az örömhírt, ő ugyanis körbehívott mindannyiunkat. Hirtelen nem is tudtam, hova tenni a bejelentést. Lassanként fogtam fel, hogy győztünk“ – nyilatkozta portálunknak, Reinold Benko Krisztián, a Kingfishers frontembere. Elárulta, a verseny másnapján Ipolyvisken, a Lenader Kills előzenekara voltak. „Ott is áradt a hőség, de kiváló volt a hangulat, folyt a sör és a Kofola“ – részletezte Rajni. A díjat július 12-én, pénteken Gútán, a 7. Hajómalom Fesztiválon ünneplik majd meg a srácok. Ott lépnek fel este hét órai kezdettel. „Most már biztosan azon leszünk, hogy első lemezünk egy hónapon belül a rajongókhoz kerüljön“ – zárta mondandóját az énekes, aki az idén nyártól billentyűzik is a Kingfishers koncerteken.

A rendezvény támogatói Komárom városa és a KULTMINOR voltak.

 

hashtag-00
hashtag-01
hashtag-03
hashtag-06
hashtag-07
hashtag-08
hashtag-15
hashtag-16
hashtag-18
hashtag-25
hashtag-27
hashtag-30
hashtag-31
hashtag-34
hashtag-38
hashtag-41
hashtag-49
hashtag-50
hashtag-63
hashtag-66
hashtag-69

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: a szerző és Molnár Levente (1)