Fotóbeszámoló: Tehetségeket kerestek és találtak Csábon

Klacso Stella

Immár harmadszor került megrendezésre a nagykürtösi járás magyar ajkú fiataljai részére az Ifjú Tehetségek Fesztiválja (ITEFESZT) tehetségkutató verseny. Idén a rendezvénynek Csáb adott méltó otthont, ahol mintegy 30 fellépő mutatkozott be a zsúfolásig megtelt közösségi teremben. A rendezvényt megtisztelte Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnöke is.

A versenyzők négy kategóriában adták elő produkcióikat, így énekesek, zenészek, táncosok és prózával bemutatkozó fiatalok váltották egymást. A végső győzteseket a háromtagú zsűri választotta ki Pálmai Krisztián zenész-tanárral az élen, akinek Telek Zoltán zenész-tanár és Sebianné Rabóczki Terézia tánctanár segítettek.

Díjazottak

Fesztivál fődíjasa
Lacko Fatima (Lukanénye)

Tánc kategória
1. díj Böjtös Bianka (Ipolykeszi)

Zene kategória
1. díj Novák László (Ipolynyék)
2. díj Nemčok Ramóna (Lukanénye)
3. díj Kálazy Anna (Apátújfalu)

Ének kategória
1. díj Böjtös Natália (Ipolykeszi)
2. díj Hlavács Réka (Ipolybalog)
3. díj Híves Bálint (Csáb)

Egyéb kategória
1. díj Csáky Máté (Ipolybalog)
2. díj Csáky Katalin (Kelenye)
3. díj Nagy Evelyn (Inám)

Kísérő programként fellépett a tavalyi győztes, Klacso Stella és az Ipoly-mente vonósai, Vaculcsiak Tamás, valamint a helyi Unlimited Souls zenekar. A szünetben pedig lehetőség volt megtekinteni A magyar szentek középkori templomainkban című kiállítást is.

Ismét egy sikeres rendezvénynek lehettünk tanúi Csábon, ahol újabb tehetségek tűntek fel és kaptak lehetőséget a szélesebb körű bemutatkozásra.

 

 

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
fotó: Göbölös Lajos (Lala Photo)