Időutazás tizenegyedszer – Jurtanapok Alsószeliben

Időutazás tizenegyedszer – Jurtanapok Alsószeliben

Ha már egyszer az ember egyfajta időutazásról kíván beszámolni, talán illő lenne annak elméleti részeinek boncolgatásával kezdenie. És itt meg is akadna az egész mondandó. Pedig volna miről mesélni, főleg ha egy ilyen időutazás egy egész hétvégét felölel.

Az ember felszáll a buszra, vagy épp az autójába ül június 26-án, pénteken, elutazik Alsószelibe, ahol idén tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Jurtanapokat és egyszer csak azon kapja magát, hogy vasárnap van.

Hangsúlyozom az időben utaztunk és nem a térben, tehát nem tévesztendő a „teleportálás” fogalmával.

Na, fussunk neki még egyszer. Tehát kiszálltunk a leparkolt járművünkből, és a hely légköre azonnal áthat bennünket. Egyszerre lengi át az alsószeli Lapost a hagyomány tisztelete, a kultúra felé irányuló egyfajta alázat, és persze a felszabadultság és a jókedv. Napközben különböző előadásokon, bemutatókon vehetünk részt, este pedig már egy igazi fesztiválhangulatú koncerten találjuk magunkat. Mégpedig a Tárkány Művekén, másnap az Anna and The Barbies lép fel, a sort pedig az utolsó estén a Magashegyi Underground zárja. Ez utóbbi kettő között pedig a ZSEB együttes „húzza a talpalávalót” vasárnapra virradóra.

És akkor hirtelen vége lesz. Mi is történt? Vegyük is át még egyszer. Beszálltunk az autóba, érkezés, aztán hirtelen örömteli arcokat láttunk, illatok, színek, és megint csak itt vagyunk a jelenben. Még szerencse, hogy itt van ez a néhány fénykép, amely megörökíttette mindezt. Beszéljenek inkább a képek tehát, és hozza közelebb mindenkihez a tizenkettediket, ha időben egyelőre nem is, talán szívben mégiscsak.

 

 

Csillag Lajos, ATEMPO.sk
Fotó: Dobos Bacu