A hely, ahol minden elkezdődik...

A hely, ahol minden elkezdődik...

Ülök otthon az udvaron és igyekszem összeszedni a gondolataim a táborral kapcsolatban. Fura volt reggel úgy kelni, hogy senki nem hajt ki az udvarra egyet tornázni, hogy édesanyám nem egy mikrofonba mondja be, hogy "ebééd!" és, hogy nincs itt még rajtam kívül vagy ötven ember, akivel bármikor leülhetek beszélgetni, akivel kölcsönösen segíthetjük egymást, ha másban nem is, hát abban, hogy elvisszük a másikat a Klinikára ;)

 

Na de mi is volt a Gímesi Művelődési Táborban?

Megszeppent gólyaként érkeztünk mindannyian a Gímesre, ahol a felsőévesek tárt karokkal fogadtak minket. Elkezdődött az ismerkedés: te honnan? hová? miért? hogyan? meddig? Szétosztódtunk egyetemi városok szerint, játszottunk, beszélgettünk, kérdéseinkkel a főiskolai életről nyugodtan fordulhattunk a tagszervezetek tagjaihoz.

Gímesi Művelődési Tábor

A szervezők szellemi frissítőkről is gondoskodtak, hiszen elhozták nekünk a táborba a színházat, a filmművészetet. Megvitathattuk az aktuális migráns kérdéseket, író-olvasó találkozóztunk, slammeltünk, táncházoltunk, bekukkantottunk a szlovákiai alvilág történéseibe, próbáltuk megtanulni az időbeosztást, és beszélgettünk, beszélgettünk, beszélgettünk.
A csapatjátékok nemcsak a szórakozást biztosították, de az összetartásunkat is erősítették. Lehet pár napja még nem is ismertük egymást, de most már tiszta szívből drukkoltunk egymásnak, magunknak, és tiszta szívből örültünk és öleltük meg egymást.

Gímesi Művelődési Tábor

Az estéink háttérzenéjét DJ Peti biztosította, minket pedig az éjszakai négy fokok sem tántorítottak el attól, hogy táncoljunk.

Jaj de nehéz...De tényleg. Olyan ez, hogy "ha emlékszel rá, nem is voltál ott", hát hogy is adhatnám vissza azt az érzést, amit ez a tábor adott nekem?!

Gólya lettem (sőt, most már főiskolás vagyok! de fura...), megavattak, megismertem egy csomó új embert, akikkel közös élményeink egy életre szólnak. A főiskolás éveimet már úgy kezdem, hogy tudom mennyi az annyi, hogy kihez fordulhatok segítségért, hogy tudom, nem vagyok elveszve.

Gímesi Művelődési Tábor

Ezúton is szeretném megköszönni a szervezőségnek, hogy létrehozták, megszervezték nekünk a gólyatábort, az élményeket, a programokat, a segítséget!

 

Megkértem a résztvevőket, hogy jellemezzék pár szóval a tábort:

összefogás, barátok, buli, hideg, szórakozás, sport, buli, ideális egyetem kezdéshez, összekovácsolja a csapatot, családias, barátságos, Rumbo, Bor, hideg, király elsősök, grog, ismerkedés, szeretet, családias hangulatú, amit csodálatos környezet vesz körül; gólyaként sok új barátot, ismerőst lehet szerezni; tánc

 

KÖSZÖNÜNK MINDENT!

Varga Bianka, ATEMPO.sk
Fotó: Kovács Krisztián