Sikerek a Budapest Music Expón - Fotógaléria

Alapi István

Vasárnap este véget ért a tizedik Budapest Music Expo kiállítás. A korábbi évekhez hasonlóan a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központ ’A’, ’B’ és ’C’ csarnokában három napon át hömpölygött a tömeg. A rengeteg zenész, gyermek, család, kisebbek és nagyobbak több ezer hangszert próbálhattak ki. A sláger ezúttal is a gitár, a dob és a szintetizátor volt a látogatók körében.

Péntektől vasárnapig csaknem 300 zenei esemény, koncert, hangszerbemutató és dedikálás is színesítette a programokat. Sokan voltak kíváncsiak a Póka Egon Experience és az Ozone Mama fellépésére, Lukács Peta (Bikini), Alapi István (Edda) és a Budapest Electric Bass Band hangszerbemutatójára. De ott volt Muck Éva, a világ legjobb női basszusgitárosa, Szipka-Loops és Barabás - Gotthárd - Jancsovics Trio is. A Tankcsapda másfél órán át dedikált, az Ektomorf koncertjére pedig akkora volt az érdeklődés, hogy nem fértek be az emberek a ’C’ csarnokos helyszínre.

Találkozhattunk és beszélgethettünk a felvidéki Arizóna zenekar tagjaival és a kiállítók között megtekinthettük a gútai GV Guitars kínálatát is.

A HANOSZ idén is átadta az Öröm a Zene Díjakat – összesen 11 kategóriában – olyan személyeknek, akik elkötelezettek a hangszeres-élőzene mellett, és sokat tesznek annak népszerűsítéséért. Ezekből néhányat kiemelve: az év zenésze Both Miklós, az év zenepedagógusa Balogh Gábor, az év felfedezettje Gotthard Mihály, az év különdíjasa Pálfi József, az év hangtechnikusa Gellért Krisztián, az év világosító- és látványtechnikusa Madarász János.

A Budapest Music Expón zárult az Öröm a Zene tehetségkutató. Az 580 jelentkezőből 16 döntős mutatta meg magát a három nap alatt, köztük a kelet-szlovákiai GHP zenekar is. Ismét nagy sikert ért el a komáromi Aylen’s Fall, aki a harmadik helyezett lett, második helyen végzett a Mongooz and the Magnet, a tehetségkutatót pedig a Junkie Jack Flash nyerte, így övék lett az 1 millió forintos fődíj.

A következő Budapest Music Expo 2016. október első hétvégéjén lesz.

 

 

ATEMPO.sk
Fotó: Zaťko Ervin, Balga Marcel