Jazzy night in DS

Jazzy night in DS

Friss banda friss zenével köszöntött minket nemrég a Choko Arden kávézó üvegfalai közt Dunaszerdahelyen. A ".jam" nevű együttes játszott az éjszakában, hogy aztán elvarázsolva küldjenek minket haza.

A banda egy nagybőgősből (Miroslav Polák), egy gitárosból (Stano Počaji), meg két énekesnőből áll (Varga Denisza és Boros Erika). Ők ketten nagy zenei múltra tekintenek vissza, mivel többek között a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusában, illetve az Ardea zenekarban is énekeltek.

Miroslav Polák és Stano Počaji

A jazz világa nekik még egészen új, most ismerkednek vele. Bár ez egyáltalán nem látszott, hallatszott a koncerten. Abszolút profi módon, autentikus jazzt játszott a formáció. A repertoárjuk régi, amerikai sztenderdekből áll, amiket ők dolgoztak fel az említett hangszerekre és vokálokra. A kedvencem tőlük a "Cry me a river" című klasszikus átgyúrása volt.

Az énekes csajok azt is elárulták, azért szeretik a jazzt, mert sok lehetőségük van az improvizációra. Rákérdeztem arra is, hogy a családi kötelezettségeik mennyire segítik, esetleg hátráltatják a "munkát". Azt válaszolták, hogy az évek során már "kiharcolták" maguknak, hogy eljárhassanak énekelni :-)

Boros Erika és Varga Denisza

A további tervekről kérdezve elmondták, hogy még több kávéházi estet terveznek, illetve jazz klubbokban is szeretnének fellépni.

Summa summarum: nem tört ki forradalom a koncert miatt, de egy nagyon kellemes, nagyon szuper jazz est volt. Hallgassátok a ".jam"-et, ha elkapjátok őket valahol.

 


Bódis Attila, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay András (designer.photo)