Megkeresztelték az új Arizóna CD-t

Arizóna

A dunaszerdahelyi Choko Ardenben gyűltek össze a rajongók és a sajtó képviselői, hogy méltóképpen megünnepeljék az új "Tiltott gyümölcs" című Arizóna CD megjelenését. A sajtótájékoztatót egy új dallal nyitották meg, konkrétan a "Nanana"-val, ami a lemez záró száma.

Az előző lemezkeresztelő óta körülbelül két év telt el, amely idő alatt sok minden történt a zenekarral, például tagcserék is (a régi felállásból csak Maja és Fecó maradtak). Szóval az új album rengeteg nehézséggel jött össze, mondhatni: nehéz szülés volt, de végül minden klappolt.

Arizóna

Maja bevezetője után a sajtós kollégák kérdezték a tagokat. Az album címének elmondásuk szerint azért választották az azonos elnevezésű dalt, mert jól felépíthető rá egy fotózás, egy videoklip, egy marketing. Mindegyik zenész megnevezte a kedvenc dalát, Maja például elmondta, hogy számára minden szám nagyon kedves, mivel mindegyikhez tartozik egy jó kis sztori.

A szövegírásnál – ahogy eddig is – külsősökkel is közreműködtek, mint például Lombos Mártonnal, Haizok Melindával vagy Puss Tamással. Az albumon szereplő 11 dal legfőbb célja, hogy általa pozitív energiát sugározzanak.

 

Arizóna

 

Tracklista

1. Mit mond a szem
2. Ami kell nekem
3. James Bond
4. Örökös körforgás feat. Kobe
5. Nekem küldött az ég
6. Örök nyár
7. Tiltott gyümölcs
8. Táncolj velem
9. Nincs véletlen
10. Minden hajnal más
11. Nanana

 

Három dal mindenkinek ismerős lehet: portálunkon került bemutatásra a Mit mond a szem?, az Örök nyár és a James Bond is.

Arizóna

Arra a kérdésre, hogy az új lemezzel milyen közönséget szeretnének megszólítani, azt mondták, hogy nehéz behatárolni, mert rendkívül széles a korskálája a rajongóknak. Az énekesnő szerint még nem értek el mindent a Felvidéken, van még teendő, de természetesen nyitottak a magyarországi piacra is. A billentyűs Fecó számára az jelentené az ismertséget, hogyha felmerül az Arizóna neve, akkor mindenki tudjon említeni legalább egy dalcímet.

Volt azért néhány provokatív kérdés is a sajtó részéről. Azt hoztam szóba ugyanis, hogy az Arizóna túlságosan kommersz, rádióbarát és profitcentrikus zenét játszik, mire Maja frappánsan kivágta magát azzal, hogy ők tudatosan popos zenét játszanak.

Arizóna

Ezután érkeztünk ahhoz a pillanathoz, hogy megkereszteljék a CD-t. Nem tipikus módon Varga Lívia, tehát egy keresztanyuka "áztatta el" a lemezt, aki a zenekar sminkese volt több alkalommal. A rendezvény végén kiosztottak több ajándék CD-t azok közt, akik valamilyen módon segítették a zenekart. Végül pedig tortázás és pezsgőzés zárta az összejövetelt.

Úgy érzem, a felvidéki zenei élet újabb gyöngyszemmel gazdagodott, és még sok ilyen "happening" kéne errefelé. Hallgassatok Arizónát!

 


Bódis Attila, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay András (designer.photo)