Eldőlt, ki az idei Tehetség A Tét győztese

Tehetség A Tét

A jubileumi Tehetség A Tét sorozat döntőjének, már hagyományosan Gúta város adott otthont a helyi Művelődési Központban. Színes, változatos és élményekben gazdag programot biztosítottak a szervezők, zenével, tánccal és énekkel fűszerezve.

A döntőben öten álltak színpadra:

Szalai Arnold - Köbölkút
Sóki Csilla - Kicsind
Pinke Vivien - Perbete
Bánházi Dóra - Naszvad
Keszegh Vivien - Bátorkeszi

A versenyzők a zsűri által kiválasztott két legjobb dalukat adta elő a lelkes közönségnek.

Mivel jubileumi gáláról volt szó, hisz már tizedik alkalommal rendezték meg, így számos vendégfellépő is megtisztelte jelenlétével és műsorával.

Sukola Tamás mellett a műsort Babos Kitti - az első TAT győztese Bemondó kategóriában - vezette. A Gála sztárvendége - szintén az első TAT győztese - Mészáros Tamás saját dalait énekelte a Margaret táncklub fergeteges tánckoreográfiáival kísérve.
A IX. sorozat győztese, Benyó Erika is színpadra állt saját dalával, melyet tavalyi győzelmével érdemelt ki.
Az este folyamán bemutatkozott a Coolclub Slovakia polgári társulás újabb kezdeményezése is, a Felvidéki Lányok Társulata. Ebben a formációban egykori sikeres TAT énekesek, Bús Anikó, Pasztorek Cynthia Éva és Benyó Erika táncprodukciókkal kísérve énekeltek világslágereket magyarul.

A jubileum kapcsán a szervezők első alkalommal adták át a Coolclub Nívó díjat. A társulat ezentúl minden évben díjazza azt az egy személyt, aki sokéves munkájával járul hozzá a felvidéki magyar kultúra fennmaradásához és fejlődéséhez. Első alkalommal ezt az elismerést a perbetei Ádámka Erika kapta.

És végül a X. Tehetség A Tét sorozat győztese a kicsindi Sóki Csilla lett, kinek ezennel mi is szívből gratulálunk. Fődíja pedig 1 saját dal, Pécsváradi Zoltán zeneszerző stúdiójából.


ATEMPO.sk
Fotó: Kiss Gergely