Ismét a tehetségeké volt a színpad Csábon

Ismét a tehetségeké volt a színpad Csábon

Pünkösd vasárnap negyedik alkalommal került megrendezésre a nagykürtösi járás magyar ajkú fiataljai részére az Ifjú Tehetségek Fesztiválja (ITEFESZT) tehetségkutató. A rendezvénynek ismét Csáb adott méltó otthont, ahol két tucat fellépő mutatkozott be a lelkes közönségnek.

A résztvevők három kategóriában adták elő produkcióikat, így énekesek, zenészek, valamint vers és prózamondók váltották egymást. A legjobbakat sok tehetség közül a négytagú szakmai zsűri választotta ki Rédli János zenész-tanárral az élen, akinek Rédli József zenész-tanár, Michňa Angéla énektanár és Kotoráné Belák Rózsa előadó segítettek.

 

Díjazottak

Egyéb kategória
1. díj György Viktória – vers (Csáb)
2. díj Baráth Viktória – mese (Ipolynyék)
3. díj Nagy Evelin – mese (Inám)

Zene kategória
1. díj Gömöry Bíborka – furulya (Ipolynyék)
2. díj Nagy Anna – furulya (Ipolynyék)
3. díj Ohajda Christopher – gitár (Lukanénye)

Ének kategória
1. díj Hlavács Réka (Ipolybalog)
2. díj Lavrík Tiffani (Ipolykér)
3. díj Peterec Dominika (Csáb)

Fesztivál fődíjasa
Híves Boglárka – ének (Csáb)

 

 

Hlavács Réka (Ismerős Arcok - Nélküled - acapella)
Hlavács Ferenc felvétele

 

A kísérő programban idén is teret kaptak a tavalyi győztesek, így gitáron zenélt Novák László Ipolynyékről, táncolt Lacko Fatima Lukanényéről és koncertet adtak a Kiss zenészek: Böjtös Natália (ének), Csáky Máté (hegedű), Rusnak Sára (zongora, kajon) és Benko Reinold (zongora, kajon). A szünetben pedig lehetőség volt megtekinteni a Biblia pauperum - Középkori faliképek című kiállítást is.

A szerevezők, az MKP Nagykürtösi Járási Elnöksége és Csábi Helyi Szervezete, a Csemadok Nagykürtösi Területi Választmánya és Csábi Alapszervezete, valamint Csáb Község és a Csábi Alapiskola és Óvoda összefogása ismét meghozta gyümölcsét. Egy újabb sikeres rendezvénynek lehettünk tanúi Csábon, ahol figyelemre méltó tehetségek tűntek fel és kaptak lehetőséget a szélesebb körű bemutatkozásra.

 

 

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
fotó: Göbölös Lajos (Lala Photo)