Nagyot szólt a Kórusok Éjszakája

Nagyot szólt a Kórusok Éjszakája

Hétvégén, szombaton negyedik alkalommal rendezték meg Budapesten a józsefvárosi Palotanegyedben a Kórusok Éjszakája egész estés kulturális eseményt, ahol délutántól éjszakáig kórusok sora adott 76 koncertet 15 különböző helyszínen.

Idén 50, többségében amatőr kórus vett részt a koncertsorozaton. A helyszíneket, valamint a józsefvárosi utcákat és tereket közel 1000 érdeklődő kereste fel, hogy megtapasztalhassa az éneklés közösségformáló erejét és örömét.

A programot – a hagyományokhoz híven – ebben az évben is az Éneklő Utca nyitotta meg, majd sorra követték egymást a flashmobok és koncertek.

Klasszikus, folk, kortárs, régizene, könnyűzene változatos elegyét hallhatták, azok akik nem maradtak otthon ezen a kellemes délutánon.

A közös éneklés örömében valamennyi érdeklődő megmártózhatott, hiszen 23 órakor a Pollack Mihály téren a meghívott kórusokkal együtt adták elő a látogatók a Kórusok Éjszakája 2016 hivatalos záródalát, melyet Csemiczky Miklós zeneszerző kifejezetten erre az alkalomra írt.

A fesztivál 2016-ban újabb helyszínekkel bővült, ahogyan a korábbi évek nagy népszerűségnek örvendő koncerthelyszínei is szerepeltek az idei repertoáron, mint például a Nemzeti Múzeum hatalmas belső udvara vagy a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteményének kertje, valamint a Lőrinc pap tér egyik társasháza, melyek erre az estére megnyitották kapuikat az a cappella éneklés ünnepe előtt.

A 2013-ban életre hívott egészestés kórusfesztivál a Csíkszerda Kórus önkénteseinek köszönhetően valósulhatott meg 2016. június 4-én, melyhez a hátteret a Csíkszerda Egyesület biztosította.

 

 

ATEMPO.sk
Fotó: Zaťko Ervin