Egy színpadon Macklemore-ral! - Nekem ez volt a Balaton Sound 2016

Életem első Balaton Soundja felejthetetlenre sikerült - nemcsak a szuper társaság és a világhírű fellépők miatt, hanem azért is, mert testközelbe kerülhettem a kedvenc rapperemmel, és nem is akárhogy!

Amikor megtudtam, hogy Macklemore fellép a 2016-os Balaton Soundon, egyértelmű volt, hogy ott kell lennem. Rögtön az első nap legnagyobb neve volt, úgyhogy a buli számomra a legjobb programmal kezdődött.

Hangulatfokozónak a Punnany Massif adott egy fergeteges bulit, amire sajnos egyedül kellett mentem, mivel kedves szlovák barátaim úgy döntöttek, hogy ezúttal inkább a piálást választják :-) A Punnany Massif-os fiúk most is kitettek magukért, mint mindig.

Balaton Sound 2016

Felcser Mátéék koncertje után a főszínpad korlátjánál maradtam, hogy minél jobb helyről tombolhassak Macklemore-ra. Pár perc várakozás után odajött hozzám egy szőke hajú, angolul beszélő csaj:

- Can you dance? – kérdezte.
- Persze, hogy tudok! – válaszoltam angolul
- Ha megmutatod felmehetsz a színpadra táncolni.

Semmi zene, a szívem majd kiugrott a helyéről, de azért táncoltam. Rábólintott és bemutatott egy nagydarab fekete pasinak (Macklemore személyi testőre), aki a lelkemre kötötte, hogy ne mozduljak a helyemről, amíg értem nem jön. Bólintottam, három tank és öt lovaskocsi sem tudott volna elmozdítani :-)

A show elkezdődött. Macklemore magyar mezben lépett a színpadra. A közönség tombolt és bulizott a legnagyobb számaira. Minden egyes percben vártam, hogy értem jöjjön a fekete pasi és magával vigyen a backstage-be (elég félelmetesen hangzik :-) ).

A koncert második felében végre odajött hozzám, átsegített a korláton. A táskámat a kidobókra bíztam. Volt vele még egy magyar lány. A Testőr megkérdezte az életkorunkat, és miután megtudta, hogy mindketten nagykorúak vagyunk, hátrakísért a színpadhoz, ahol egy táncos elmagyarázta, mi lesz a dolgunk. Amikor jeleznek, mindkettőnk, külön-külön 20 másodpercet táncolhat a Dance Off című számra.

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

A háttérben már készülődött a Downtown című sláger bajuszos énekese, Eric Nally, akivel kezet foghattam. A testőr nagyon kedvesen bemutatott a táncosoknak és a crew többi tagjának.

Eljött az idő! Jeleztek, hogy mehetek. Az egyik táncos megfogta a kezem és felvezetett Macklemore mellé. A látvány csodálatos volt: annyi embert még életemben nem láttam koncerten, főleg nem a színpadról! Kedvenc rapperem elmondta, hogy „battle”-t (párbajt) fogunk egymás ellen táncolni. A másik lány kezdte, nagyon ügyes volt. Aztán Macklemore felém fordult: - Are you ready? Bólintottam, hajrá…

Macklemore

Előre léptem pár lépést a stage közepére, eldobtam a sapkámat és ráztam egyet a fejemen. A többire már nem emlékszem. Élveztem a pillanatot, nem törődve a több ezer emberrel. Már csak az rémlik, hogy a táncot háttal a közönségnek fejeztem be és még egyszer utoljára megráztam a fenekem. Az egyik táncos fiú visszaadta a sapkámat én meg oda futottam Macklemore-hoz és adtam neki egy puszit (bocsi, de nem hagyhattam ki az esélyt :-) ). Aztán lesétáltam a színpadról. A táncosok és az újonnan szerzett testőr barátom gratulált és visszakísért a helyemre. Hálálkodtam neki egy sort, amiért én kaphattam ezt a lehetőséget. Ekkor először láttam őt mosolyogni.

Az este folyamán a Telekom Arénában buliztunk még a haverokkal, ahol páran felismertek és közös fotókat kértek, mintha valami celeb lennék! Nem fogok hazudni, nagyon jó érzés volt a gratulációkat fogadni és arról mesélni, hogyan kerültem fel a színpadra.

Balaton Sound 2016

A következő négy nap az elsőhöz képest nyugalmasabban telt. Hatalmas meglepetést okozott - pozitív értelemben - Duke Dumont, Steve Aoki, Martin Garrix és a WellHello. Chris Brown félplayback koncertje számomra nagy csalódás volt.

Az öt nap partyzás után kimerülten, lázasan érkeztem haza, de ezeket az élményeket senki sem veheti el tőlem. Már nagyon várom a következő Macklemore koncertemet és a 2017-es Balaton Soundot. Jövőre találkozunk! :-)

 

U.i.: Ha bárkinek akadna fotója vagy videója az általam átélt, felejthetetlen élményről, légyszi küldjétek el a szerkesztőség e-mail címére. Köszike :)

Balaton Sound 2016

Vörös Dóra, aTEMPO.sk
MTI Fotó: Balogh Zoltán, Mohai Balázs, Ruzsa István