FOTÓBESZÁMOLÓ: Zene, ének, tánc és humor - így ünnepeltek a nagykürtösi járásban

FOTÓBESZÁMOLÓ: Zene, ének, tánc és humor - így ünnepeltek a nagykürtösi járásban

Második alkalommal rendezték meg Nagykürtösön a város és a járás magyarjainak kulturális napját. A szervezők ezúttal is szórakoztató programot állítottak össze a népes közönség nagy örömére.

Bemutatkoztak a környező falvak fiataljai, hagyományőrzői. Az ipolynyéki Gömöry Eszter szavalt, Hlavács Réka Ipolybalogról pedig énekelt. Csábról, a zeneiskola növendékeiből álló kórus népdalfeldolgozásokat mutatott be Baráz Ádám kíséretében és Zaťko Veronika vezetésével. Mindketten az Ipolybalogi Művészeti Alapiskola tanárai.

 

Magyar nap 2016

 

A programban idén a komolyzene is méltó helyet kapott. Baráz Ádám Bartók Béla: Mikrokozmosz kötetéből mutatott be darabokat. Majd csatlakozott hozzá Alisa Yajima, akivel Liszt Ferenc: II. Magyar Rapszódia művét mutatták be zongorán, négykézen.

 

Magyar nap 2016

 

Hagyományainkat a nagycsalomijai Rimba és Bandája két tagja citerán, a Kelenyei Asszonykórus pedig népdalok által mutatta be.

 

Magyar nap 2016

 

Az estét neves budapesti művészek, a Pesti Kabaré három tagja, Aradi Tibor, Beregi Péter és Ress Hajnalka zárta, akik zenés, humoros műsorukkal szórakoztatták a megtelt kultúrház nézőit.

 

Magyar nap 2016

 

Ismét egy színvonalas rendezvény tanúi lehettünk, aminek már most várjuk a folytatását.

 

 

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
Fotó: Göbölös Lajos, Zaťko Ervin