Gitárok éjszakája

Gitárok éjszakája

Két vállra fektette, kivégezte, majd újra feltámasztotta gitárját a fingerstyle stílusban játszó mágikus gitárművész, az ausztrál Geordie Little Pozsonyban, az RTVS 5-ös stúdiójában.

Geordie Little

A koncertre a „Pozsonyi gitár éjszaka“ rendezvénysorozat keretében került sor, ahol a magyar Tom Lumen és a szlovák Stano Počaji társaságában lépett fel. A koncertről a rádió nyilvános hangfelvételt is készített, melyet hamarosan műsorra is tűz.

Stano Počaji és Tom Lumen

A estét Stano Počaji nyitotta néhány saját számmal, majd egy teázóról és a barátnőjéhez írt hangulatos-érzelmes, amellett dinamikus számok után improvizatív elemekkel gazdagított örömzenélésbe kezdett Tom Lumennel, a nézők nem kis örömére. Közös játékukra a precizitás, egymásra figyelés mellett a tökéletes összhangba torkolló hangzás volt jellemző.

Tom Lumen többek közt egy általa énekelt, saját, magyar népdalfeldolgozással is megörvendeztette a hálás és meghatott közönséget.

Tom Lumen

Geordie Little humoros összekötő szövegeinek, és mindhármuk okozta páratlan zenei élménynek köszönhetően a hallgató-nézők elégedett mosollyal az arcukon távoztak a stúdióból.

Geordie Little

Cséfalvay Ágoston, ATEMPO.sk