A DAL 2017: Kállay Saunders Band - 17

Egy hónap múlva, 2017. január 14-én, 19:30-kor elrajtol a A Dal 2017 első adása. Fokozatosan bemutatjuk a 30 kiválasztott dalt, melyek részt vesznek az Eurovíziós Dalfesztivál magyar előválogató show-jában.

Elsőként a Kállay Saunders Band dalát hallgathatjuk meg, melynek címe 17. Zeneszerző Kállay András, Szepesi Zsolt és Tóth Ádám. Szövegíró Kállay András.

 

Kállay Saunders András, énekes, zeneszerző, producer és a Kállay Saunders band alapítója, énekese.

1985. január 28-án született New Yorkban. Édesanyja Kállay Katalin, volt fotómodell, az ősi magyar nemesi család, a Kállay dinasztia leszármazottja. Édesapja Fernando Saunders, amerikai énekes, zeneszerző, producer, népszerű basszusgitáros.

New Yorkból hazalátogatva 2011-ben, egy tv reklámot látva kedvet érzett benevezni a Megasztár című tehetségkutatóba, ahol 5. helyezett lett. A versenyt követően leszerződött a Universalhoz ezért úgy döntött Magyarországra költözik.

Azóta 9 kislemezt jelentetett meg, melyek mindegyike a MAHASZ Rádiós listájának TOP 10 dala közé került. A dalok mindegyikét Andris írta és énekelte.

2014-ben harmadszori nekifutásra megnyerte A DAL című televíziós műsort mely a Nemzetközi Eurovíziós Dalverseny hazai válogatója, így Running című dalával – melyben szerzőtársa Szakos Krisztián volt – ő képviselhette hazánkat. A koppenhágai döntőben minden idők legjobb Magyar eredményét érte el: 5. helyezett lett 37 induló közül. A versenyt követően megnyerte az ESC Radio Awards (közönségszavazásos) díját a legjobb férfi énekes és a legjobb dal kategóriákban!

2015-ben megalapította a Kállay Saunders Bandet (KSB) azzal a céllal, hogy a továbbiakban kizárólag élő zenei kísérettel lépjen fel.

“Mostantól csak a zenekarommal láthatnak majd engem a színpadon, mert nagyon fontos számomra, hogy élő hangszerek vegyenek körül. Szeretném, ha az emberek azt mondanák a produkciónkra, hogy nemzetközi színvonalú Szeretnék minél többet fellépni velük, és minél több ember előtt megmutatni, amit szívből szeretünk csinálni.”

2015 májusában megjelent első önálló nagylemeze Delivery Boy címmel. A lemez első két kislemeze a Victory és a Young, az országos rádiós lista 2. és 4. helyéig jutott. Míg az album az első helyen nyitott a Deezer-en. Zenekara fellépett már Emeli Sandé és James Arthur hazai koncertje előtt is.

 

 

ATEMPO.sk / A DAL