A DAL 2017: Peet Project - Kill Your Monster

Peet Project

Bemutatjuk a Peet Project Kill Your Monster című dalát, mely szintén részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2017. január 14-én, 19.30-kor a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2017 versenyben.

A Peet Project 2009-ben elnyerte a Jazzy Rádió országos dalversenyének fődíját. Ekkor jelent meg első lemezük, a “Pink Spirit”, melyet 2011 novemberében a “Turn you on”, 2013 áprilisában pedig az “Overseas” követett, a vadonatúj, immár negyedik album “LOVE” címmel pedig 2015 májusában került a boltokba.

Rendkívül fiatalos, dinamikus, és dallamos zenéjük korszakalkotó különlegessége, hogy a Funky és Pop alapú, némi Jazz-es szabadsággal fűszerezett környezetben a zenekar frontembere, Ferencz Péter “Peet” által prezentált hegedűjáték egyenrangú szerepet kap a szaxofonnal és egyéb szólóhangszerekkel, miközben mindezt energikus ének és színpadi jelenlét egészíti ki.

A Peet Project a kiemelkedő tenegerentúli rádiós játszásnak köszönhetően rendszeres meghívottja lett az amerikai fesztiváloknak. 2013-ban a csapat a los angelesi Catalina Island Jazztrax Festivalon elnyerte az “Év felfedezettje” címet.

Legújabb, negyedik lemezük, a “LOVE” történelmet írt, hiszen júniusban felkerült a nemzetközi Billboard Smooth Jazz Top30 listára. A csapat 2015 őszén ismét meghívást kapott a los angelesi Calatina Jazztrax Festivalra, ahonnan hazatérve a srácok itthoni sikernek is örülhettek: A zenekar bejutott a Hungary’s Got Talent élő showjába, ahol bemutathatták Billboard listás szerzeményüket a hazai közönségnek.

A 2016-os év újabb mérföldkövet tartogatott a csapat számára. A zenekar Dave Koz világhírű szaxofonostól személyes meghívást kapott a 2016-os karib-tengeri Dave Koz Cruise-ra, ahol a szakma legnagyobb világsztárjaival együtt szórakoztathatták a mintegy 2000 fős közönséget. A tavaszi amerikai és európai fellépéseket követően jelenleg ötödik lemezükön dolgoznak a a folyamatos itthoni koncertezés mellett.

Az újdonság zenéjét Ferencz Péter és Magán Olivér, a szöveget pedig Henderson Dávid írta.

 

 

ATEMPO.sk / A DAL