A DAL 2017: Pál Benjamin - Father's Eyes

Bemutatjuk Pál Benjamin Father's Eyes című dalát, mely szintén részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2017. január 14-én, 19.30-kor a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2017 versenyben.

 

Pál Benjámin 1996-ban született Miskolcon. Már fiatal éveiben elkezdett a zene iránt érdeklődni és általános iskolás korában megkezdte zenei tanulmányait. 9 éves korában a hegedűt választotta első hangszeréül, melyen 8 éven keresztül tanult játszani.

Már ekkor elkezdett nyitni a könnyűzene felé és csatlakozott a Kecskeméti Musical Stúdió társulathoz, melynek egy éven át tagja volt. Ezek után tanulmányait a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Gimnáziumban folytatta. Ebben az időben kezdett el a basszusgitár, gitár hangszereken játszani, és tudását autodidakta módon fejleszteni, illetve dalszerzéssel, szövegírással próbálkozott. Gimnazista évei alatt több könnyűzenei formációban részt vett, ám ezeknek többsége nem jutott el nagyobb közönség elé.

2014-ben Tóth Marcell és Kolosai Ferenc barátja mellett alapító tagja volt az Otherline zenekarnak, mellyel nagyrészt feldolgozásokat adtak elő.

2015 májusától gitárosa, vokalistája, énekese a Bella Banda nevű világzenei formációnak, mellyel népdalokat, versmegzenésítéseket, illetve saját dalokat játszanak. Három klipjük is megjelent Hazaváró, Jöjj vissza és Bordal címmel, illetve ezek rádióban elhangoztak. Ezzel a zenekarral részt vettek a 2015-ös Talentométer tehetségkutatón és ennek keretein belül játszhattak az A38 színpadán.

2016-ban felvételt nyert a Kőbányai Zenei Stúdióba, ahol ének szakon folytatja tanulmányait, illetve ugyanebben az évben elkezdte a közös munkát Tóth G. Zoltán producerrel, hogy elindítsák önálló pályáját és elkezdtek dolgozni a saját dalain.

 

A Father's Eyes zeneszerzője Tóth G. Zoltán, a szöveget pedig Halász Péter írta.

 

 

ATEMPO.sk / A DAL