A DAL 2017: Benji - Karcok

Bemutatjuk Benji Karcok című szerzeményét, mely szintén részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2017. január 14-én, 19.30-kor a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2017 versenyben.

 

Le Quang Huy, azaz Benji 1997-ben született Budapesten. A fiatal vietnami származású zenész, énekes kilenc éves kora óta tenor kürtözik, tíz éves kora óta zongorázik és tizenkét éves kora óta gitározik. Az énekléssel a hangszerek mellett hobbiként kezdett el foglalkozni, de idővel egyre többen biztatták, hogy fordítson több időt az éneklésre.

Számos énekverseny első és dobogós helyezése után Benji 2014-ben jelentkezett az X-Faktor-ba, ahol egészen a fináléig menetelt és harmadik helyezésével egyben a széria legjobb férfi előadója lett.

Benji 2015 júniusában jelentette meg első kislemezét, melyen a bemutatkozó dala angolul, magyarul és Dj Newik remixében szerepelt. A remix változathoz készült első videoklip gyorsan sokak kedvence lett.

Az énekes 2016 év elején A Dal Eurovíziós dalválogató műsorban – „Kötéltánc” című dalával – egészen a középdöntőig jutott. A megmérettetés után májusban jelent meg harmadik „New Day” című kislemeze, melyet a nyáron a „Filteres álmok” című dal és videoklip követett. Az új dal igazi nyári slágerként a vidéki rádiók mellett meghódította az országos Class Fm és Petőfi Rádió játszási listáját, így a nyár 10. legjátszottabb magyar dala lett.

 

A Karcok szövegírója Budai Gábor és Máté Gyárfás, a zenét pedig Benji mellett Szepesi Zsolt és Máté Gyárfás szerezte.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

aTEMPO.sk / A DAL