A DAL 2017: Kanizsa Gina - Fall Like Rain

Egy újabb dal és klip, Kanizsa Gina-tól a Fall Like Rain, mely szintén részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2017. január 14-én, 19.30-kor a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2017 versenyben.

 

Kanizsa Georgina 1988-ban született Szolnokon. 2015-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti egyetem jazz-ének szakán, jelenleg a Zeneakadémia mesterszakos hallgatója.
2008 és 2013 között az E.T.a.P (alternatív / hip-hop / drum and bass) zenekar énekese és szövegírója, mellyel 2011-ben az első Talentométer tehetségkutatóban megnyerte az elektronikus kategória első helyezését, elhozva a közönségdíjat és a zsűri különdíját is.
2010 és 2015 között a Calm Spirit (alternatív / trip-hop) zenekar énekese és szövegírója, 2012-ig a Kanizsa Gina & Third Plan jazz zenekar énekese és vezetője is. A 2013-ban alakult Silence Fiction alternatív jazz kvartett énekese, szövegírója és zeneszerzője, mellyel 2015-ben debütáló albummal mutatkozott be.

2012-ben csatlakozott a Jazzation acappella együtteshez, mellyel 2013-ban a grazi Vokal Total A Cappella versenyen megnyerte a jazz kategória nagydíját, a Ward Swingle Awardot; 2014-ben az olaszországi Pinerolóban a Winter Vocal Festival acappella-nagydíja mellett ő vehette át a nemzetközi verseny “A Fesztivál hangja” elismerését. 2015-ben a Lipcsei Nemzetközi Acappella Verseny nagydíját és a közönségdíjat nyerte el a Jazzation színeiben.

2016-ban a Twisted című album (melynek minden dalában énekel) “Beautiful Love” című felvétele megkapta az amerikai Independent Music Awards Vox Populi közönségdíját. 2016-ban Lakatos Ablakos Dezső jazz-előadóművészi ösztöndíjat nyert, melynek segítségével szóló-karrierjére is nagyobb hangsúlyt fektet: 2016 októberében önálló estet adott Budapesten a CAFe Fesztivál keretein belül.

A 2016-os Jazzy Dalversenyen döntő be jutott a How We Love című dala (AnnaElza feat. Kanizsa Gina), és több neves jazzformációval is együtt dolgozik, mint például a Márkus Tibor vezette Equinox, melynek 2017-es új lemezén a vokális kompozíciók szövegét jegyzi. 2015 óta az Etűd Zeneművészeti Szakközépiskola jazz-ének tanára, élmény-alapú technikákat alkalmazva nagy hangsúlyt fektetve a jövő előadóművészeinek nemcsak zenei, hanem önismereti képzésére is.

 

A Fall Like Rain zeneszerzője Várallyay Petra a szöveget pedig Várallyay Katus és Petra írta.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

aTEMPO.sk / A DAL