HAZAI-MUTATÓ: Az Anima „Nem számít” - egy új zenekar új dallal

HAZAI-MUTATÓ: Az Anima „Nem számít” - egy új zenekar új dallal

Március végén egy új zenekar látott napvilágot. A dunaszerdahelyi Anima tagjai ismert zenészek: énekes-basszusgitárosa Bíró Máté, gitárosa Kreisz József, dobosa pedig Bíró Dávid.

Egy hét után meg is érkezett a metál banda első dala. Ennek kapcsán, de nem csak erről kérdeztük Mátét.

 

Nagyon friss a zenekar. Honnan jött az ötlet, hogy összehozzatok egy bandát?

„Már több mint egy éve szórakoztatjuk egymást :) Nem volt semmilyen cél. Dávid és én a Factorial-X-ben játszottunk, Jocó pedig a Sick! zenekarba. Kb. ugyanabban az időben állt le mind a két banda. Nekünk nem volt gitárosunk, Jocónak meg a többi hiányzott.

Ami összehozott minket, hogy már nagyon szerettünk volna egy jót zörögni. Hát ebből az lett, hogy kb. az első próbán már írtunk egy dalt :-)”

Feltüntetek és már itt az első dalotok is. Jó az indítás.

„Köszi. Ahogy mondtam, nem volt terv. Igazat megvallva már feljátszottunk egy albumra való dalt és még van legalább egyszer annyi. Mivel mindent magunk oldunk meg, gondolok itt a stúdióra, a fotókra, a klipekre, így mondhatni könnyű dolgunk van. Egy demó seperc alatt tud akár klippes dal is lenni.”

 

Anima

 

Hogy születtek, születnek a dalok, szövegek?

Elsősorban közös munka gyümölcse egy dal. Mindenkinek van ötlete. Rengetek rifet természetesen Jocó hoz, én pedig a refrénekért felelek. A most megjelent dal szövegét és alap dallamát Jocó írta.

Ami a szövegeket illeti jómagam is írtam párat. Külön kiemelném Puss Tamást és Lőrincz Adriánt, akik szintén írtak szövegeket. A Tamás által írt szöveg hamarosan egy klippel együtt is meghallgató lesz :)

És milyen témákat boncolgattok?

Minden dalunk merőben más. Vannak dalok amik arra sarkallnak, hogy döntsd le a falakat, de ez nagyon klisésen hangzik és nem is vonatkozik minden dalra. Különböző élethelyzetekről szólnak. Talán így lehet legjobban megfogalmazni. De idővel kiderül :-)

 

Jöjjön tehát az újdonság, a Nem számít:

 

Az Anima bemutatkozó koncertjére április 15-én kerül sor a dunaszerdahelyi Soul Hunter Music Clubban, ahol a Depresszió vendégeként lépnek színpadra. Csak saját dalokat fognak játszani, így sok-sok újdonságot hallhat, aki ellátogat majd a bulira.

A végére Máté még elárulta: „Nagyon remélem, hogy még a koncert előtt megjelenik az első klipünk is. Már csak két jelenetet kell leforgatni.”

A banda nagy léptekkel halad. Hamarosan újabb dalok, klipek érkeznek és jönnek majd a koncertdátumok is. Érdemes lesz figyelni közösségi oldalukat és portálunkat, ha „számít az Anima” :-)

Sok sikert a srácoknak ...

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk