ÚJDONSÁG: Hiphop osztaggal támad a Random Trip lemezének címadó dala

ÚJDONSÁG: Hiphop osztaggal támad a Random Trip lemez címadó dala

A Random Trip bemutatja a május 11-én megjelenő lemez címadó dalához készült videót, a Zenehidat, benne 14 közreműködővel.

Az újdonságban Eckü (Hősök), Busa Pista (Irie Maffia), Zeek, Wolfie (Punnany Massif), Saiid (AKPH) és MC Kemon (Irie Maffia) rappel egy századfordulós hangulatú, felhőkarcoló építkezésén Koszi Jankával és Meszkával (Punnany Massif) kiegészülve az ének fronton a lüktető beatek és fülbemászó dallamok kavalkádja mellett.

“A 90-es években volt ez inkább népszerű: ’posse track’-eknek hívták azokat a dalokat, melyekben sok mc rappelt egymás után, akár műfajilag teljesen eltérően, nagy zenei váltásokkal. Bár mi mindannyian más bandákból jöttünk, régóta barátok vagyunk, és ezen kívül is összeköt még minket rengeteg dolog a zenén kívül is. Innen jött a híd, a zenehíd, mint a dal fő szimbóluma.” - mesélte a legújabb megjelenésről Saiid (Akkezdet Phiai).

Tuza Norbert (InkPanther Productions) rendező szerint “nagyon fontos volt a dal üzenete is a készítésnél, hiszen nemcsak a zenében, de más művészeti ágakban, kreatív területeken is hihetetlen ereje van az összefogásnak, a “hidak építésének”. Pontosan innen jött a klip alapötlete, és éppen ezért is vágtunk bele még nagyobb örömmel az elkészítésébe Szín Róbert operatőr - , Szalai András vágó - és Manga István VFX művésztársaimmal együtt. Arról nem is beszélve, hogy sok kedvenc hazai előadónk szerepel benne. Greenbox technikával röpítettük vissza őket az időben a századfordulós vasgerendák Amerikájába, a legendás Men at Lunch fotót újraértelmezve.”

 

 

A klipben részt vevő zenészek:

Koszi Janka, Meszka (Punnany Massif) - ének
Eckü (Hősök), Busa Pista (Irie Maffia), Zeek, Wolfie (Punnany Massif), Saiid (Akkezdet Phiai), MC Kemon (Irie Maffia) - rap
Zahár Fanni (SoulClap Budapest) - fuvola
Vastag Gábor 'Vasti' (Kutya Vacsorája, Akimer) - gitár
Szebényi Dániel (Freddie) - billentyű
Sabák Péter (Amoeba) - basszusgitár/szintibasszus
Q-Cee (Vinyl Warriorz) - lemezjátszó
Delov Jávor - dob

 

A 8 éve működő improvizációs koncertsorozat, mely a budapesti éjszakai élet meghatározó élőzenei klubestje idén májusban az AM:PM Music kiadó gondozásában jelenteti meg első lemezét, melyet a koncerteken az örömzenélésből megszületett, ám eddig soha nem rögzített dallamfoszlányok inspiráltak. Tavaly augusztusban egy óriási minifesztivál keretében jelentették be a hírt, és mutatták be az első, Fábián Julival és Wolfie-val (Punnany Massif) felvett dal, a Free videóját közel 6000 ember előtt a Budapest Parkban.

 

 

A második klip a rockosabb This Game Will Never Endhez készült, amely Kiss Tibi (Qumby), Vitáris Iván (Ivan & the Parazol) és Schoblocher Barbara (Blahalouisiana) közreműködésével készült.

 

 

Pontosan 50 közreműködő zenész – köztük pl. Szabó Balázs, Tóth Vera, Lábas Viki, Jónás Vera, Tátrai Tibor, Palya Bea, Járai Márk – alkotta meg a május 11-én CD formátumban is megjelenő Zenehíd c. lemez tizennyolc dalát. Műfajokon átívelve szálltak szabadon a kreatív energiák, legyen szó popról, rockról, folkról, hiphopról vagy elektronikáról, a hazai zenei élet színe-java részt vett ennek az egyedülálló és megismételhetetlen korlenyomatnak a megalkotásában.

A dalok az ingyenes lemezbemutató nagykoncerten lesznek először hallhatóak május 11-én a Budapest Parkban.

ATEMPO.sk