KLIPPREMIER: Arizóna - Pillangó

Így a nyár elején egy vadiúj dallal jelentkezik az Arizóna zenekar. A fülbemászó Pillangó egy szép klipet is kapott, melyet hamarosan be is mutatunk.

 

Az újdonsággal kapcsolatban Maját, a zenekar énekesnőjét kérdeztük.

Gratulálok a dalhoz és a videóhoz. Ezúttal kikkel dolgoztatok együtt a klipen és hol készültek a felvételek?

Egy könnyed és nyárias videoklippel rukkoltunk elő az FX-film csapatának köszönhetően. Olyan érzésünk volt, mintha egy olasz kisvárosban forgattunk volna, de szerencsére nem kellett messzire utazni a szép helyszínért. Győr utcái tűnnek fel az újdonságban.

A szöveget Lombos Marci írta, és még Vígh Arnold is hozzátett a dalhoz rajtatok kívül. Honnan jönnek ezek az együttműködések? Milyen velük együtt dolgozni?

Fecó mindig nagy gonddal válogatja meg, mint a dal szerzője és producere, hogy kire is bízza a további fontos munkálatokat. Így került Vígh Arnold a képbe, akit ugyebár a szakma nagyjaként tartunk számon. Dalszövegírásnál pedig ezúttal is Lombos Mártonnal, azaz Lombos úrral dolgoztunk együtt. Mindkettejükkel remek, gyors és hatékony volt az együttműködés! Fontos volt mindkét fél profizmusa és hozzáállása.

Emlékszem, éppen a híradó után mentem haza, Marci pedig hívott, hogy majdnem elkészült a szöveg. Megkérdezte, mit szólnék hozzá, ha griffmadár is szerepelne benne (mert a témát már előre átbeszéltük, hogy miről is szóljon), és mondtam, hogy nem rossz, az igaz, hogy nekem mindig a pillangó jutott eszembe valamiért, de végülis mind a kettő repül :-) Marci elhallgatott, aztán rövid csend után azt mondta: „ Ne haragudj Maja, most leteszlek, megvan!“. Majd nem sokkal a beszélgetés után láttam is a végeredményt, és a griffmadár helyett pillangó él a lelkekben és a mi dalunkban :-) Arnolddal is remek volt a közös munka, szakmai tudásával pedig mindenki tisztában van. Hálásak vagyunk neki is, hogy hozzájárult ahhoz, hogy olyan legyen a végeredmény, amilyen!

A dal refrénjében a szokottnál kicsit előbbre lép Fecó is. Ez sem mindennapos :-)

Ervin! Te mindig figyelemmel kísérsz bennünket, és ezért nagyon hálásak vagyunk! (Most ragadtam meg az alkalmat, hogy megköszönjem az ATEMPÓnak azt, hogy részese lehetünk a portálnak, nagyon öröm számunkra a létezése). Igen, most valóban hangsúlyosabban megjelenik Fecó hangja is a dalban, aminek én nagyon örülök, hiszen az utóbbi időben inkább a háttérmunkákra fókuszált, pedig nagyon szép hangja van. A dalokban a vokálokért nagyrészt Fecó felel, élőben pedig Bálint is csatlakozik, úgyhogy nagyon szerencsés vagyok, mert engem vokalista lányok helyett, vokalista fiúk vesznek körbe!

És akkor jöjjön a Pillangó:

 {jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Javában folyik a zenekar Ébredés turnéja. Így a MartFeszt után hol láthatunk még titeket a nyáron?

A Pillangó-láz hozta magával az Ébredést, és az Ébredés is hozta magával a Pillangót. Most kezdődött el igazán turné, nem lesz könnyű felébredni a Tiltott gyümölcs okozta mámorból :-)

Hogy kiket ébresztünk fel a közeljövőben? A balatonboglári közönséget egész biztosan, továbbá, ami a legközelebb van, ma a Gombaszögi Nyári Tábor lakóit is, a csallóközcsütörtökieket úgyszintén és még jövünk a többi helyszínnel is, úgyhogy mindenki készüljön!

Érdekesség, amit csak a koncerteken vehet észre egyenlőre a közönség, hogy egy új dobos ül a háttérben.

Bizony, egy kis változatosság! A dobok mögött jelenleg egy nagyon tehetséges dobos LÁNY-t hallhat és láthat a közönség. Ferenczi Bettina turnézik most velünk, eddig mindenkinek tetszett a látvány is, és az is, amit hallottak.

És a további tervekről megtudhatunk valamit?

Megint áruljunk el mindent? :-) Légyszi, keress meg az év másik felében is! :-) Na jó, természetesen új dallal is előrukkolunk majd, de egyelőre csak ennyit árulhatok el! Hamarosan jelentkezünk.

 

Köszönjük és addig is találkozzatok velük a koncerteken, ma a Gombaszögi Nyári Táborban (részletes program).

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk